AMERİKA’NIN SESİ: “YUNANİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE RET”



 
Atina’da bir mahkemenin, 15 Temmuz’un ardından Yunanistan’a sığınma talebinde bulunan darbeci subaylardan üçününün iadesine karşı çıkması, Türkiye’nin Fethullah Gülen’in iadesini istediği ABD’nin medyasının da dikkatini çekti. Amerika’nın Sesi, bu gelişmeyi ‘Yunanistan’dan Türkiye’ye ret’ sözleriyle duyurdu.

ANKA’ya göre; Amerika’nın Sesi, “Yunanistan’dan Türkiye’ye Ret" başlığı ile verdiği haberde "Yunanistan’da mahkeme 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla Ankara tarafından iadesi istenen 3 askeri vermiyor. Darbe girişiminin ardından toplam 8 Türk askeri Yunanistan’a sığınmıştı” dedi.

Kararın, savcının pilot ve teknik ekibin Türkiye’ye iade edilmesi durumunda hayatlarının tehlikede olacağını belirtmesinin ardından geldiğine işaret edildiği haberde savcı ayrıca Türk yetkililerin suçlamalar için gerekli kanıt sunamadıklarını da kaydettiğini dikkat çekildi.

Amerika’nın Sesi, mahkemenin kararı üzerine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın iadenin gerçekleşmesi gereğini vurguladığı açıklamaya da yer verdiği haberinde, “Söz konusu 3 kişinin önümüzdeki günlerde serbest bırakılması bekleniyor, ancak Yunanistan’da mülteci statüsü alıp almayacakları belli değil. Helikopterdeki 8 kişi de Yunanistan’a sığınma başvurusu yaptı. 8’inden 7’sinin başvurusu reddedildi ancak itiraz hakları bulunuyor” dedi.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-