MIDDLE EAST EYE: “ARACI RUSYA’NIN SÖZÜ GEÇTİ, TÜRKİYE SURİYE İLE İLGİLİ DİPLOMATİK SÖYLEM KULLANDI

Middle East Eye haber sitesi, Türkiye’nin Suriye ile ilgili son birkaç gündür daha diplomatik bir söylem kullandığını ifade ettiği analizinde, “Aracı Rusya’nın sözü geçti” dedi.
Guardian’ın eski editörü David Hearst’ın genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Middle East Eye haber sitesi, “Türkiye ilk olarak  24 Kasım’da El Bab yakınlarında görev yapan Türk askerlerini hedef alan saldırıdan Suriye’yi sorumlu tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fırat Kalkanı’nın amacı ile ilgili Suriye’ye yönelik sözler sarf etti ancak daha sonra Ankaraani bir değişiklikle Suriye rejimine yönelik daha diplomatik bir söylem  kullanmaya başladı.Türkiye’nin Şam’ın karşısında geri adım atması, sözü geçenin Rusya olduğunu ve iki düşman devletin birbiriyle savaşmasını önlediğini gösteriyor” şeklinde kaydetti.
Halep’teki çatışmalara son vermek amacıyla Ankara’nın, Rusya ile Suriyeli isyancılar arasındaki görüşmelere aracılık yaptığı haberlerine de yer verilen analizde, “Eğer Türkiye, böyle bir anlaşmayı sağlamada başarılı olursa,  muhtemelen ihtilafta daha aktif bir siyasi rolü elde eder” ifadeleri yer aldı.
Türkiye’nin Suriye’ye yönelik söylemindeki yumuşamanın Rusya ile Türkiye arasındaki bağların güçlü olduğunun göstergesi olduğunu belirten Middle East Eye, “Bu Türkiye’nin Suriye rejimi ile bir askeri yüzleşme olasılığını çok azalttığını ve Türkiye’nin El Bab’ı ele geçirme girişiminin Rusya tarafından onaylanacağını gösterdi” dedi.

Türkiye’nin Suriye ile ilgili son birkaç gündür daha diplomatik bir söylem kullandığını ifade eden  Middle East Eye, “Aracı Rusya’nın sözü geçti. Türkiye ilk olarak  24 Kasım’da El Bab yakınlarında görev yapan Türk askerlerini hedef alan saldırıdan Suriye’yi sorumlu tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fırat Kalkanı’nın amacı ile ilgili Suriye’ye yönelik sözler sarf etti. Ancak daha sonra Ankaraani bir değişiklikle Suriye rejimine yönelik daha diplomatik bir söylem  kullanmaya başladı. Türkiye’nin Şam’ın karşısında geri adım atması, sözü geçenin Rusya olduğunu ve iki düşman devletin birbiriyle savaşmasını önlediğini gösteriyor” diye yazdı.
Halep’teki çatışmalara son vermek amacıyla Ankara’nın, Rusya ile Suriyeli isyancılar arasındaki görüşmelere aracılık yaptığına dikkat çeken İngiliz haber sitesi, “Eğer Türkiye, böyle bir anlaşmayı sağlamada başarılı olursa,  muhtemelen ihtilafta daha aktif bir siyasi rolü elde eder” diye yazdı.
Türkiye’nin Suriye’ye yönelik söylemindeki yumuşamanın Rusya ile Türkiye arasındaki bağların güçlü olduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan middle East Eye; “Türkiye, Suriye rejimi ile bir askeri yüzleşme olasılığını çok azalttı” diyerek haber analizini noktaladı.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-