Wall Street Journal “Türkiye, hızla düşen para birimini güçlendirmek için yeni adımlar atıyor



Wall Street Journal gazetesi; Başbakan Binail Yıldırım’ın Perşembe günü açıkladığı ekonomik önlemler paketine yer verdiği haberinde, “Türkiye, hızla düşen para birimini güçlendirmek için yeni adımlar atıyor. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Perşembe günü yerel şirketlere yönelik olarak 72 mliyon dolar (250 milyar lira) tutarında bir fonun oluşturulduğunu açıkladı” dedi.


Amerikan iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal gazetesi, “Türkiye, hızla düşen para birimini güçlendirmek için yeni adımlar atıyor. Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Perşembe günü yerel şirketlere yönelik olarak 72 mliyon dolar (250 milyar lira) tutarında bir fonun oluşturulduğunu açıkladı. Fon ülkenin ekonomisi ve hızla düşen para birimini desteklemeyi amaçlayan yeni önlemlerin bir parçası. Lira bu yıl dolara karşı yüzde 18 değer kaybetti. Yeni paket Temmuz ortasında başarısız bir darbe girişimi sonrası yaşanan siyasi belirsizlik ortamında geldi. Yükselen piyasalardaki satışlar ve FED’in bu ay bir faiz artırımını gerçekleştirmesi beklentileri Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarını büyüttü. Ekonominin zayıflayan temellerine dikkat çeken yurt dışındaki iktisatçıların sayısının artmasına rağmen Türk yetkilileri, aylarca ekonominin istikrarlı ve sağlam olduğunda ısrar etti Ancak son günlerde zayıflayan lira, o iyimserliğe son verdi” şeklinde kaydetti.

 
Paketin açıklanmasından sonra liranın dolara karşı daha düşük bir düzeyinde bulunduğunu ifade eden gazete bir uzmanın, “Hükümet tarafından alınan önlemler hayal kırıklığını yarattı. Piyasanın, para biriminin zayıflığının ele alınacağı beklentilerinin aksine önlemlerin çoğu, kredi büyümesi ile ilgili oldu” şeklindeki sözlerini de aktararak haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-