ECONOMIST: “TÜRKİYE’NİN TRUMP HEVESİ UZUN SÜRMEYEBİLİR”


 

Economist dergisi, Türkiye’nin Trump’ı başkan olarak benimsemekte duyduğu hevesin uzun sürmeyebileceği yorumunu yaptı.


Haftalık yayınlanan İngiliz  Economist dergisi; ‘Türkiye’nin İslamcı Cumhurbaşkanı Donald Trump’ı kucaklıyor’ başlıklı haber analizinde, “Türkiye’nin Trump’ı başkan olarak benimsemekte duyduğu heves uzun sürmeyebilir” dedi.

Donald Trump’ın Amerikan başkanı seçilmeden önce Müslüman göçmenlerin sınırdışı edilmesine yönelik sözlerinin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cephesinde tepkiyle karşılandığını belirten İngiliz dergisi, “Haziran ayında Erdoğan Trump’ın sözleri üzerine İstanbul’da bulunan Trump Towers binasından Trump’ın isminin alınmasına yönelik çağrı yaptı. Ancak Erdoğan bu konuda fikrini değiştirdi. İktidardaki AKP Trump’ın başkanlığını umut ve neşeyle karşıladı. Ankara 15 Temmuz darbe girişiminin ardında olmakla suçlanan Fethullah Gülen’in iade edilmesinin Trump ile daha kolay olduğunu düşündü” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın, Rus lider Vladimir Putin’e hayranlığını dile getiren Trump’ın muhaliflere baskıya önem vermeyeceğini düşünme ihtimaline de vurgu yapan Economist; büyük tartışma yarattıktan sonra geri çekilen ‘cinsel istismar’ düzenlemesine, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’yle yakınlaşmaya çalışmasına ve AB’nin Türkiye’ye karşı ‘sabrının’ azalmaya başlamasına dikkat çektikten sonra haberini, “Avrupa ile kötüleşen ilişkilerin yerine Trump ile yeni bir arkadaşlık kurmak isteyen Türkiye hayalkırıklığına uğruyabilir. Yeni başkan, Türkiye’nin Gülen ile ilgili kaygılarına sempatiyle yaklaşıyor olabilir, ama olmayabilir de. Her şekilde bu din adamının kaderi Amerikan mahkemelerinde yatıyor. Trump’ın ekibi, Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak tanımlamak istiyor, İran’la nükleer anlaşmayı geri almak istiyor, IŞİD’e karşı PKK’nın Suriye kanadını silahlandırmaya devam ediyor. Erdoğan tüm bunlara kararlılıkla karşı çıkıyor yorumunda bulundu.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-