NEZAVISIMAYA: “RUSYA’NIN TÜRK DOMATESLERİNE DEĞİL, TÜRK AKIMINA İHTİYACI VAR”


 

Rus Nezavisimaya gazetesi; Başbakan Binali Yıldırım’ın Moskova temaslarına yer ayırdığı haberinde, “Rusya’nın Türk domateslerine değil, Türk Akımı’na ihtiyacı var” diye yazdı.

Rusya’da yayınlanan Nezavisimaya gazetesi;  Başbakan Binali Yıldırım’ın Rus hükümetini kaybedilen zamanı telafi etmeye çağırdığına vurgu yaptığı haberinde,Rusya’nın Türk domateslerine değil Türk Akımı’na ihtiyacı var”  dedi.

Rus makamlarının ise bu konuda acele etmediğini belirten Rus gazetesi; “Gelecek yıl bir Rus-Türk ekonomi forumu düzenleme sözü verildi, ama önce Türk Akımı ve Akkuyu gibi uzun vadeli projelerin uygulamaya konacağıyla ilgili garanti istendi. yazdı. Rusya, Türk tarım ürünlerine yönelik yasağın tamamen kaldırılmasına da yanaşmadı ve aksine Rus Tarım Bakanlığı Türk domatesine yönelik yasağın uzatılmasını önerdi” ifadelerini kullandı.

Nezavisimaya gazetesi haberini; Moskovalı ekonomi uzmanı Nikita İssayev’in “Rusya’nın Türkiye’ye peşinden koşacak kadar acil ihtiyacı yok. Türkiye, Rusya’nın gözünde daha ziyade Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri, İran ve Hindistan arasında, ABD ya da Çin hakimiyetine karşı denge olarak kurulacak bir ekonomik birliğin partneri olarak enteresan olabilir” şeklindeki görüşlerini de aktararak noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-