HAARETZ: “TÜRKİYE VE MISIR, İSRAİL GİBİ İÇ TERÖR BATAKLIĞINA SIKIŞMIŞ DURUNDA”


 

Haaretz gazetesi; İstanbul ve Kahire’de gerçekleştirilen kanlı  saldırılara dikkat çektiği haberinde, “İsrail gibi Türkiye ve Mısır da iç terör bataklığına sıkışmış durumda” dedi.


İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz, “Bu saldırıların IŞİD tarafından değil yerli terör örgütlerince gerçekleştirildiğini belirttiği haberinde, “İsrail gibi Türkiye ve Mısır da iç terör bataklığına sıkışmış durumda.İstanbul saldırısını PKK’nın uzantısı TAK üstlenirken Mısır hükümeti Kaire’deki bir kiliseyi hedef alan terör eyleminden ise Müslüman Kardeşlere bağlı olduğunu söylediği Hasam’ı sorumlu tuttu. Her iki örgüt, terör örgütü olarak tanımlanıyor ancak gündemleri IŞİD veya El Kaide’ninkileri gibi küresel değil, tam anlamıyla yereldir. Bunun sonucunda da, bu örgütlerin, iki ülkenin küresel cihata karşı yürüttüğü savaşın bir parçası olmaktan çok bir iç güvenlik sorunudur. Türkiye ve Mısır kitlesel terör saldırıları konusunda deneyimli olsa da son saldırıların her ikisinin kendilerine özgün niteliklerinin oldu. Kahire’deki kanlı eylemin, Mısır lideri El Sisi’nin ülkedeki Hristiyanların güvenlik hissiyatını iyileştirme çabalarını baltaladı. İstanbul saldırısının lokasyonu da tesadüf değildi” şeklinde kaydetti.

Gazete,İstanbul’daki saldırının Beşiktaş stadının yanında gerçekleştirildiğine dikkat çektiği haberinde, “Saldırı Erdoğan’ın muhaliflerini kışkırtmaya yönelik oldu.Yani, Mısır ve Türkiye’de gerçekleştirilen her iki saldırı, kamuyounu hükümete karşı tahrik etmeyi ve iç ihtilafları kamuoyunun gündeminin en başına yerleştirmeyi amaçlıyordu. Aynı zamanda her iki hükümetin siyasi rakipleriyle mücadelerini etkisiz olarak göstermeye de yönelikti. İsrail’in Filistin terörüyle savaşında olduğu gibi Türkiye ve Mısır da aynı bataklığa kısılmış bulunuyor. Her üç ülke, mücadelerinin teröre son vermeyebileceğinin farkında ancak aynı zamanda terör örgütleriyle müzakereye yönelik herhangi bir girişim, haince ve bozguncu gibi görülüyor” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-