MOSKOW TIMES: “OLAY, MOSKOVA VE ANKARA’NIN KENETLENMESİNE YOL AÇACAK”


Moskow Times gazetesi; Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un katledilmesini ele aldığı haberinde, Olayın, Moskova ve Ankara’nın kenetlenmesine ve iki başkentin Suriye savaşına son vermeye yönelik işbirliğinini yoğunlaştırmasına yol açacağını yazdı.
Rusya’da yayınlanan Moskow times gazetesi; Karlov suikastının Moskova ve Ankara’nın kenetlenmesine ve Suriye’deki savaşa son vermeye yönelik işbirliğini yoğunlaştırmasına yol açacağını ancak her iki ülkenin ihtilafa dahil olmalarından kaynaklanan terör tehdidini küçümsediklerini ifade ettiği haberinde, “Moskova, büyük bir terörist saldırıyı öngörmede veya saldırıyı önlemek için gerekli tedbirleri almada başarısız oldu. Bu Kremlin’in hava seyahatlerini iptal edip Rus turistlerini Mısır’dan tahliye edemediği Eylül 2015’ten bu yana ikinci başarısızlık oldu. Karlov’un katilinin Rusya Büyükelçiliğini de koruyan Türk polis servisinde görevli olmasını, Rus istihbarat görevlilerinin mesleki kabiliyetinin ve Türk güvenlik servisleriyle ortaklığının üzücü durumunun göstergesi oldu” dedi.

Türkiye’nin birkaç yıldır Rusya’nın SVR’nin diplomatik güvenlik bölümünden silahlı muhafızlarının kullanılması önerisine direndiğini kaydeden Rus gazetesi, “Türkiye, başkentinde yabancı diplomatlara güvenlik sağlamayı beceremeyen evsahibi bir ülke görüntüsü verdi. Türkiye şimdi Suriye’de Rusya’ya ayak uydurmak için elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda kalacak ve Moskova, bu kozu kendi yararına kullanacak” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-