RUS DIŞİŞLERİ: “ABD’NİN SURİYE’YE SİLAH GÖNDERMESİ DÜŞMANCA”


ABD’nin Suriye’deki müttefiklerine silah tedarik etmesinin düşmanca bir adım olduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu hamlenin Rus ordusunu ve Suriye’deki diplomatik temsilcilikleri tehdit ettiğini vurguladı.
ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’deki müttefikleri askeri malzeme gönderilmesine dair kısıtlamaları kaldıran kararı hakkında Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamada "Söz konusu karar, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri, diğer Rus askeri personeli ve birçok kez saldırıya maruz kalan Suriye’deki büyükelçiliğimiz için de doğrudan tehdit oluşturuyor. Dolayısıyla bu hamlenin düşmanca olduğunu düşünüyoruz" dendi.

Obama, ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıklarına gönderdiği genelgeyle, Suriye’deki yabancı güçlere askeri yardıma yönelik kısıtlamaları kaldırmıştı. Senato’da kabul edilerek Beyaz Saray’a gönderilen ABD Savunma Bakanlığı’nın 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısına sonradan eklenen bir maddenin de belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye’deki muhaliflere ‘taşınabilir hava savunma füzeleri’ (MANPAD) verilmesinin önünü açtığı kaydedilmişti. ABD’deki düzenleme hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, MANPAD’ların teröristlerine eline geçebileceğini ve bu durumun söz konusu kararın en kötü sonucu olacağını vurgulayarak uyarıda bulunmuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-