ECONOMIST: “ERDOĞAN, İSLAM’IN ETKİSİNİ ARTIRMAKTA KARARLI GÖRÜNÜYOR”


Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de İslam’ın etkisini artırmakta kararlı göründüğünü yazdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Yeni Bir Türkiye’ sözü vererek göreve  geldiğini hatırlatan haftalık İngiliz dergisi Economist, “Erdoğan, yemin ederek göreve başlamasından hemen sonra ‘Atatürk’ün sarayı’ olarak nitelendirdiği Çankaya Köşkü’nden taşınacağını söyledi. Ankara’da bir mahkeme Şubat ayında, taşınılması planlanan ‘Ak Sarayın’ arazisinin sit alanı olduğuna hükmetti. Erdoğan bunun üzerine mahkemeye ‘Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım’ dedi” şeklinde kaydetti.
“Türkiye’nin laikleri bu durumu daha çok, Sayın Erdoğan’ın Atatürk’ün cumhuriyetini İslamcı bir yönetimle değiştirmek istediğinin kanıtı olarak görüyor” diyen İngiliz dergisi, “Eğitimdeki değişimden de bahsediyorlar. İmam hatip okullarının sayısı son beş yılda ikiye katlandı. Yeni sınavda başarısız olup ilk tercihlerine giremeyen öğrenciler, İmam Hatip okullarına itildi. Erdoğan, İslam’ın etkisini artırmakta kararlı görünüyor” diye yazdı.
Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül’ün “Son üç yıldır, eğitimde İslam’ın etkisini artırmaya yönelik bir değişim göze çarpıyor” şeklindeki sözlerini de aktaran Economist şöyle devam etti:
“Sayın Erdoğan’ın Türkiye’sinde günde beş vakit namaz kılmak ve Ramazan’da dini vecibeleri yerine getirmek, artı değer. Bakanlar Kuran’dan ayetleri tweetleyip yaltaklanarak göze girmeye çalışmak için istekli. Bazı kesimler Sayın Erdoğan’ın dindarlık takıntısının; kendisine, ailesine, onun siyaset ve iş dünyasından yakın dostlarına yönelik büyük yolsuzluk suçlamalarının üstünün kapatılmasına yardımcı olduğunu söylüyor”.


Suçlamaların Fethullah Gülen’e yakın oldukları söylenen savcılardan geldiğini, Aralık ayından bu yana çok sayıda polisin gözaltına alındığını, Gülen Cemaati’ne mensup oldukları iddia edilen binlerce polis ve yargı mensubunun görev yerlerinin değiştirildiğini ya da görevden alındıklarını da kaydeden Economist, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın da 1 Eylül’de yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu 96 kişi hakkında takipsizlik kararı verdiğini, bu kişileri soruşturanların da darbe yapmaya çalıştıklarının söylendiğine de haberinde yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-