FLENSBURGER TAGEBLATT: “İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜN KULLANIMINA İZİN VERİLMEMESİ, ERDOĞAN’IN HİLAFET FANATİKLERİYLE YAPTIĞI ANLAŞMANIN PARÇASI OLABİLİR”


 

Flensburger Tageblatt gazetesi de IŞİD’in rehin aldığı Türkiye’nin Musul Konsolosluğu çalışanlarının serbest bırakılmasına ilişkin, “Türkiye’nin örgütle ile mücadele etmek üzere ABD uçaklarının İncirlik Havva Üssü’nden havalanmasına izin vermeyeceğini açıklaması bir hainlik örneği. Bu da Erdoğan’ın hilafet-fanatikleri ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olabilir” diye yazdı.

Alman gazetesinin yorumu şöyle:

“Rehineleri kurtarmak için ne fidye ödendi ne de esir takası yapıldı. Yani teröristler, değerli gelir kaynaklarını iyi bir ikna konuşması sonrasında mı iade etmeye karar verdi? Bu hiç de inandırıcı değil. Muhtemelen Türkiye de diğer Batılı ülkeler gibi örgüte gizlice milyonlar aktardı, fakat bunu kabul etmeye yanaşmıyor. Ya da başka bir pazarlık yapıldı: Erdoğan, Türkiye’nin Obama’nın kurmaya çalıştığı gönüllüler koalisyonuna aktif şekilde katılmaması karşılığında rehinelerin iade edilmesi konusunda örgütle anlaşma sağladı. Türkiye’nin örgütle ile mücadele etmek üzere ABD uçaklarının İncirlik Havva Üssü’nden havalanmasına izin vermeyeceğini açıklaması bir hainlik örneği. Bu da Erdoğan’ın hilafet-fanatikleri ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olabilir”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-