WALL STREET JOURNAL: “REHİNELERİN BIRAKILMASI ANKARA’NIN KOALİSYONDA ROL ALMASINA KAPI AÇIYOR”


Wall Street Journal, Musul’da IŞİD tarafından rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasına ilişkin, “Rehinelerin tahliyesi, Ankara’nın Koalisyon’da rol almasına kapıyı açıyor” diye yazdı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü rehinelerin serbest bırakılmasının Türkiye’nin koalisyona katılmasındaki en büyük engeli kaldırdığını söylediğine dikkat çeken ABD’li gazete, “Erdoğan’ın bu açıklaması Ankara’nın daha güçlü bir rol üstleneceği umutlarını artırdı. Rehinelerin salıverildiği haberleri Türkiye’de kutlamalara yol açarken aynı zamanda militan grubunun bir kurşun atılmadan veya fidye ödenmeden nasıl o kadar büyük bir pazarlık kozundan vazgeçtiğine ilişkin soru işaretlerini yarattı” dedi.

Rehineler krizinin NATO üyesi Türkiye’nin Sünni ayaklanmasına yanıtını sınırladığını, Ankara’nın Cidde bildirisini imzalamadığını ifade eden Wall Street Journal, “Ancak Türk ve ABD yetkilileri, Türkiye’nin son haftalarda, Suriye ve Irak ile uzun güney sınırında İslam Devleti’ne finansman ve savaşçılar akımını durdurmak için perde arkası operasyonlarını dramatik biçimde hızlandırdığını söylüyorlar. Rehinelerin salıverilmesi muhtemelen Türkiye’nin baskıları artırmasına yol açabilir ancak Türk yetkililerinin Ankara’nın aşırı unsurların saldırılarına açık olmasının, hava baskınlarında ABD ortaklarına katılmasının pek olası olmadığı anlamına geldiğini söylüyorlar”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-