EL CEZİRE: “HSYK’DA GÜÇ SAVAŞLARI VAR”


 

El Cezire, 12 Ekim’de 12 bin civarında hakim ve savcının oy kullanacağı HSYK seçimlerini ele aldığı haberinde, “HSYK’da güç savaşları var” yorumunu yaptı.

Katar merkezli El Cezire Türk kanalı, “Türkiye’deki yargının güç dengelerine dikkat çektiği haberinde, “HSYK’da güç savaşları var. HSYK seçimlerinde, her meslek örgütüne göre güç dengeleri farklı. En kritik rakam ise Cemaat etkisindeki yargı üyeleri. Demokrat Yargı’ya göre bu sayı 5 bin civarı, YARSAV’a göre 3 bin, Yargıda Birlik Platformu’na göre ise 2 bin 500 civarında. 12 Ekim’de gerçekleşecek HSYK seçimlerinde yargının atama, terfi, soruşturma, inceleme kararlarını alan Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna 7’si adli ve 3’ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçilecek. 22 üyelik kurulun 4 üyesini ise yeni seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atayacak. 3 üye Yargıtay’dan, 2 üye Danıştay’dan 1 üye ise Adalet Akademisi’nden gelecek. Doğal üye olan Adalet Bakanı ve Müsteşarı ile birlikte 22 kişilik kurul oluşmuş olacak. Kurul 15 kişiyle toplanıp, 12 kişiyle karar alabilecek” ifadelerini kullandı.

Seçimler için meslek örgütlerinin desteklediği adaylar ve bağımsız adayların çıkabileceğini de kaydeden El Cezire, “Yargıda 3 büyük meslek örgütü var. Buna göre meslek örgütleri dışında seçimler için en kritik oylar, sayısı tam olarak bilinmese de Cemaat etkisindeki yargı mensuplarının oyları olacak” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-