Frankfurter Allgemeine gazetesi, “Erdoğan, demokratik parlamenter sistemden, kendine daha çok güç sağlayacak başkanlık sistemine geçemediği sürece tehlike altında olacak” dedi.



Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine dikkat çeken Frankfurter Allgemeine gazetesi, “Erdoğan, demokratik parlamenter sistemden, kendine daha çok güç sağlayacak başkanlık sistemine geçemediği sürece tehlike altında olacak” dedi.

Alman gazetesi, “Erdoğan, demokratik parlamenter sistemden, kendine daha çok güç sağlayacak başkanlık sistemine geçemediği sürece tehlike altında olacak. Bizzat Erdoğan tarafından AKP’nin başına getirilen yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partiyi bir bütün halinde tutup seçimler kazanabilmesi konusunda büyük kuşkular var. Aralarında çok popüler bir isim olan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bulunduğu Erdoğan tarafından dışlanan isimler yeni bir parti kurabilirler. İşte o zaman AKP’nin iktidarı kırılabilir, hem de artık hareketin öncüsü Erdoğan’dan yoksun kalmışken. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkisi dışında günlük siyasete burnunu sokması da gerilimler yaratmaya devam edecektir” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-