TELEGRAPH: “REHİNE OLAYINDA SPEKÜLASYONLAR SÖZ KONUSU”

Rehinelerin serbest bırakılmasına dikkat çeken İngiliz Daily Telegraph gazetesi, “Pazarlıklar spekülasyonlarla çevrili” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD ile sadece diplomatik ve siyasi pazarlık yapıldı dediğine vurgu yapan Daily Telegrapg gazetesi, “Pazarlıklar spekülasyonlarla çevrili. IŞİD’e yakın bir websitesi, IŞİD’in Türkiye’nin kendilerine karşı yapılacak bir askeri müdahaleye dahil olmayacağı garantisi aldığı için rehineleri serbest bıraktığını yazıyor... Bir diğer iddia da rehinelerle üç üst düzey tutuklunun takas edildiği. Erdoğan’ın ‘Velev ki takas oldu’ sözleri bu ‘Binlerce Kürt Türkiye’ye kaçıyor’ iddiasına  bir nevi inanılırlık katıyor” diye yazdı.
TIMES: “ANKARA İNCİRLİK’İ KULLANDIRMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ”
Times gazetesi de Ankara’nın daha önce İncirlik Üssü’nü kullandırmayacağını söylediğine dikkat çekti.
TheTimes gazetesi, “Türk güvenlik güçleri sınırdaki Kürtlere göz yaşartıcı gaz sıktı. Türkiye-Suriye sınırındaki ara bölgede sıkışmış olan yakınlarına yardım götürmek isteyen Kürtlere izin vermedi. Güvenlik güçleriyle Kürtler arasında çatışma yaşandı. Ankara,  daha önce ABD’nin IŞİD’e yönelik saldırılar için İncirlik Üssü’nü kullanmasına izin vermeyeceğini belirtti” dedi
GUARDIAN: “PKK’NIN ABD’NİN TERÖR LİSTESİNDE BULUNMASI, YPG’YE YARDIMINI ZORLAŞTIRIYOR”
Guardian gazetesi, PKK’nın ABD’nin terör listesinde bulunmasının, ABD’nin Suriye’deki Kürt silahlı gücü YPG’ye yardım yapmasını zorlaştıran bir faktör olduğunu yazdı.

İngiliz Guardian gazetesi, Kobani’den Türkiye’ye kaçan Kürtlerin yüzde 80’inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğuna dikkat çektiği haberinde, “PKK’nın ABD’nin terör listesinde bulunması, ABD’nin Suriye’deki Kürt silahlı gücü YPG’ye yardım yapmasını zorlaştıran bir faktör oldu” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-