NEW YORK TIMES: “TÜRKİYE, ARTIK ÇABAYA KATKI YAPACAĞINI SÖYLEDİ”


 

 

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin öncülüğünde Suriye’de terör örgütlerine karşı başlatılan mücadeleyi olumlu bulduklarını, Türkiye’nin siyasi ve askeri destek sağlayabileceği yönündeki açıklamalarını ele aldığı haberinde, “ABD şimdiye kadar rehineler nedeniyle IŞİD karşıtı koalisyonda başlıca bir rol oynamaya isteksiz olan Türkiye’nin artık çabaya katkı yapacağını söyledi” diye yazdı.

Amerikan New York Times gazetesi,  Suriye’deki IŞİD’e yönelik hava saldırılarının çoğunun ABD tarafından gerçekleştirildiğini belirttiği haberinde, bir mülakat yaptığı Suriye muhalefet liderlerinden Hadi El Bahra’nın ‘Eğitilen güçlerin savaş alanına geçtiğinde onları korumak amacıyla Suriye’de bir uçuş yasağı gerekeceği’ sözlerine de yer verdi.

New York Times, “Türkiye,  militanlar 49 Türkü rehin tutarken Amerika’nın liderliğindeki koalisyonda başlıca bir rol oynamaya isteksiz idi.  Ancak artık serbest bırakıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Türkiye’nin bir biçimde katkı yapacağı işaretini verdi. Sayın Erdoğan,  ‘operasyona gerekli destek sağlayacağız, destek siyasi  veya lojistik olabilir’ dedi. Buna karşın Erdoğan,  bu desteğin nasıl olabileceğine ilişkin detay vermedi” şeklinde kaydetti.

New York Times haberinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Salı günü de sarfettiği “Açık ki Türkiye, ilk başta rehineleri ile ilgili bir meydan okuma ile karşı karşıyıdı ve şimdi bu sorun çözüldüğüne göre Türkiye, başarıyı garantilemek için bizimle birlikte ek çabalar yapmaya hazır” yönündeki sözlerini de anımsattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-