SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI MEKDAD BBC’YE KONUŞTU: “DAHA ÖNCE TERÖRE DESTEK VERMİŞ TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERLE TERÖRİZME KARŞI MÜCADELE EDEMEZSİNİZ”



Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad IŞİD karşıtı mücadelenin ele alınacağı Paris’teki toplantıyla ilgili olarak, “Daha önce terörizme destek vermiş olan Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar gibi ülkelerle işbirliğini yaparak terörizme karşı mücadele edemezsiniz” dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Mekdad, “IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda Esad rejiminin de yer alması ve Suriye’nin hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Daha önce terörizme destek vermiş olan Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar gibi ülkelerle işbirliğini yaparak terörizme karşı mücadele edemezsiniz” dedi.

ABD Başkan Barack Obama’nın planını oldukça sorunlu olduğunu söyleyen Mikdad, “Washington’un stratejisi birçok önemli detayı atlıyor. Suriye uzun süredir bu terörist gruplara karşı savaşıyor ve herhangi bir koalisyonun da merkezinde olması gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-