RUDAW: “ABD, TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ OPERASYONU FELÇ ETMESİNE İZİN VERMEMELİ



Rudaw, ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun Suriye’deki IŞİD ve başka cihatçı örgütlere hava baskınlarını başlatmasına ve Suriyeli Kürtlerle işbirliği yapması yönündeki çağrılara dikkat çektiği haber analizinde, “ABD bu altın fırsattan yararlanmalı ve bir ittifak oluşturmalı. ABD, Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonunu felç etmesine veya tehlikeye atmasına izin vermemeli” diye yazdı.

“ABD, Suriyeli Kürt güçlerle ortaklık kurmalı” diyen Erbil merkezli Rudaw medya kuruluşu, “Suriye’deki Kobani kenti Sincar’da IŞİD’e verilen zararın bedelini ödedi. YPG, Yezidi azınlığını gönüllü olarak kurtardı. Şimdi ise, dünyadan destek istiyor. ABD’nin PKK’yı ve bunun sonucunda YPG’yi terör örgütleri olarak görmesi YPG’nin Washington’dan yardım almasına engel oluşturdu. Gerçek budur ki bölgede başlıca bir ABD müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, Washington’un YPG’ye kritik yardım sağlamasından memnun olmazdı. Ancak ABD, Türkiye’nin,  Suriye’deki askeri operasyonunu felç etmesine veya tehlikeye sokmasına izin vermemeli. Türkiye, kara listesinde resmen terörist grup olarak yer verdiği PKK ile müzakereler yaptığına göre ABD, iyi bir davayı güçlendirmek için YPG ile birlikte çalışabilmelidir” dedi.

Suriye’deki Kürtlerin sadece ılımlı değil aynı zamanda  Irak ordusunun Haziran ayında Musul’u terk edip Amerikan ağır silahlarının IŞİD’in eline düşmesine kadar  son iyi yılda büyük bir muhabere kaybetmeden IŞİD’ı uzak tutabildiklerine dikkat çeken Rudaw, “Obama Yönetimi şimdiye kadar Suriye konusunda harekete geçmediği için de sorumlu. Obama Yönetiminin Suriye’deki ılımlı Kürt gerillalarına askeri yardım sağlayarak hatalarını düzeltme zamanı geldi” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-