AGİT: “TÜRKİYE’DE ‘HAYIR’ KAMPANYASINI YILDIRMA GİRİŞİMLERİ VAR”

AGİT, Türkiye’de ‘Hayır’ kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri olduğunu öne sürdü.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcisi Michael George Link, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliği referandumu için ‘Hayır’ kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri olduğunu söyledi.
Stuttgarger Zeitung’a göre AGİT’in Türkiye’deki seçim süreciyle ilgili ara raporunun bu hafta sonu yayınlanacağını belirten Link, kendileri için asıl sorunun kampanya süreci olduğunu vurguladı.
Link, medyada seçimin tek taraflı ele alındığını belirtirken OHAL nedeniyle haberlerde ve gösteri düzenleme gibi konularda kısıtlama olduğunu da kaydetti.
Muhalefetin kaygılarının seçim kampanyası sürecine dair olduğunu bildiren AGİT gözlemcisi, ‘Hayır’ kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri olduğunu da sözlerine ekledi.
“Türkiye’de iyi karşılandım, işbirliği profesyonel” diyen Link, Türkiye dışındaki ülkelerdeki oy verme işlemlerini ise yeterince gözlemleyemediklerini itiraf ederek, “AGİT olarak sadece Türkiye’deki seçimleri gözlemleyebiliyoruz. Almanya, Avusturya ya da İsveç’te seçimleri gözlemlemek için ekibimiz yok. Ancak bu AGİT olarak gelecekte ele almamız gereken bir konu” dedi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-