FINANCIAL TIMES: “AKŞENER PARTİ KURMAYI DÜŞÜNÜYOR, İYİ BİR LİDER OLABİLİR”

meral akşener ile ilgili görsel sonucu
Financial Times gazetesi, Meral Akşener’in parti kurmayı düşündüğünü ve  iyi bir lider olabileceğini yazdı.
Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı başkanlık hayalinden mahrum bıraktığını belirten İngiliz gazetesi bunun gerekçesi olarak İstanbul ve Ankara’da ‘Hayır’ oylarının yüksek çıkmasını gösterdi.
“Türkiye’de yeni bir anayasa için yapılan referandumun sonuçları gelirken, yarıştaki ‘dininden dönen’ siyasetçilerin en büyüğü Akşener’in destekçileri endişeliydi” ifadesini kullanan İngiliz gazetesi,“Ankara’da destekçilerin referandumu izlediği otelde, İstanbul’dan ‘Hayır’ oyu çıktığında, oda alev almış gibiydi. Gönüllü ordudan biri alkışlarla ayağa kalkıp ‘Bravo İstanbul’ diye haykırdı. Yarım saat sonra Ankara İstanbul’u takip ettiğinde aralarından biri ‘Bu çok önemli; rüzgar tersine dönüyor’ dedi” şeklinde kaydetti.
Oy kaybının AKP için sorunlu bir durum olduğunu belirten Financial Times, “Bu CHP için de bir fırsat oldu. CHP Erdoğan’ın meşruiyetini protestoları cesaretlendirerek sağlamayabilme umudunda. Bu arada Akşener’in destekçileri yeni bir parti kurmaktan bahsediyor” diye yazdı.
Financial Times;Akşener’in parti kurma ihtimaline ilişkin, “Uzmanlar, merkez sağı AKP’nin hakimiyetine en büyük tehlike olarak görüyor. Eski İçişleri Bakanı Akşener böyle bir mücadeleye liderlik edecek en iyi isim olabilir. Savunucuları Akşener’in hem aşırı milliyetçileri, hem laikler ve İslamcıları kuşatacağını, sol ve sağdan, ve tabii ki AKP’den oyları çalabileceğini söylüyor. Uzmanlara göre, ekonomideki olası bir gerileme Akşener’in önemli sayıda AKP’liyi kabuğundan çıkararak kendisine çekmesini sağlayabilir” dedi.
Akşener’in parti kurmak için birçok engeli aşması gerektiğini öne süren Financial Times, “Akşener, sonuçlara rağmen coşkulu. 60 yaşındaki Akşener şu anda takımını yavaş adımlar atmaları konusunda cesaretlendiriyor. Pazar akşamı referandum sonucu geldiğinde sinirlerin gerildiği odada insanlara sakin olmaları çağrısı yapmıştı. Destekçileri ve yardımcılarına ‘Bir nefes alalım. Bir hafta duralım ve neler olacağını görelim’ dedi” şeklinde kaydetti.

Gazete ayrıca, referandumun ardından Akşener’in ‘En iyisi de oydu. Tayyip Bey’i kendi bahçesinde mağlup ettik’ şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-