ALMAN BAKAN DER SPIEGEL’E KONUŞTU: “TÜRKİYE’YE EKONOMİK DESTEK ZORA GİRDİ”

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile ilgili görsel sonucu
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, üzerinde görüşmelerin sürdüğü ekonomik desteğin DieWelt muhabiri tutuklanmasının ardından zora girdiğini söyledi.
Der Spiegel’e konuşan Schauble, Yücel’in tutuklanmasından önce Türkiye’ye ekonomik destek konusunda süren görüşmelere ilişkin “Görüşmeler iyi ilerliyordu. Ama ardından tutuklama geldi. Bu, durumu son derece güçleştirdi” dedi.
Yücel’in tutuklanması öncesinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü kaydeden Schauble, Türkiye’nin ekonomik güçlükleri aşma konusunda yardıma hazır olduğunu söyledi.
Schauble, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ referandumuna ilişkin kendisine yöneltilen ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın getirmek istediği başkanlık sistemi tek adam yönetimi ya da diktatörlüğe yol açabilir mi?’ sorusuna ise “Anayasa değişiklik taslağı bu şekilde okunabilir” yanıtını verdi.
Schauble referandumun sonucuyla ilgili de “Sonucun ne olacağını söyleyebilmek mümkün değil. Ama Türkiye’de ‘Türkiye eninde sonunda Erdoğan’ı da geride bırakacaktır’ diyenler de var” yorumunu yaptı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-