TIMES: “DESTEKÇİLERİ ERDOĞAN’I YARI TANRI OLARAK GÖRÜYOR”

erdoğan tanrı ile ilgili görsel sonucu
Times gazetesi, destekçilerinin Erdoğan’ı yarı tanrı olarak gördüğünü öne sürdü.
İngiliz Times gazetesi, Recep Tayyip  Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Reis’filmine de dikkat çektiği haberinde, “Sahnede genç Tayyip Erdoğan, cesur mahallesi Kasımpaşa’nın sokaklarında yine bir kahramanlık örneği göstermiş. Yetişkinlerin coşkulu hayranlığını kazanmış, ancak yaşıtlarının hayranlığını kazanamamış. Aralarından biri kendisinin gelecekte başkan olacağı hayaliyle ‘Niye herkes Tayyip’i seviyor ki?’ diye soruyor” dedi.
Gazete Türkiye’nin diğer yarısı olarak tabir ettiği kırsal kesim, muhafazakar cephe ve işçiler için Erdoğan’ın bir ‘yarı-tanrı’ olduğu görüşüne yer verdiği haber analizinde, “Türkiye’de popüler kültür Osmanlı kahramanları, sert adamlar ve futbol yıldızlarıyla dolu. Fanatik destekçilerine göre Erdoğan, tüm bunların bir kişide vücut bulmuş hali. Mitingleri rock konserlerine benziyor. Kapalı ev kadınları aynı yaşam coşkusuyla birbirini iterek mitingleri izliyor. Erdoğan sahnede olduğunda ses tellerini düzenli olarak zorlayacak kadar bağırarak konuşuyor. Hayranlarının sevdiği tarz da bu” diye yazdı.


Erdoğan’ın Türkiye’nin yurt dışındaki itibarını kurtarmasını sağladığı ve ona yönelik sevginin hafife alınmaması gerektiğini yazan Times, “Türkler Avrupa’nın kendilerine yönelik davranışlarından dolayı hakarete uğramış hissediyor. Diğer yandan, toplumun inançlı kesimi, kapalı kadınların kamuya ve üniversiteye girmelerini engelleyen laikler tarafından aşağılanmış hissediyor” yorumunda bulundu.

Erdoğan’ın mevcut siyasi söylemi ve yaklaşımını sürdürdüğü müddetçe ‘hayran kitlesi’nin sönmeyeceğini belirten gazete, “15 yıldır ülkeye hükmediyor olmasına rağmen Erdoğan, onları bastırmak ve reddetmek isteyen bu ‘alçaklara’ karşı mücadelede destekçilerini ‘ezilen kişi’ oldukları konusunda ikna etmeyi halen başarıyor” diyerek haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-