KONSEY ‘DARBENİN ARDINDA FETÖ VAR’I KABUL ETMEDİ

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye hakkında aldığı bir kararda, “15 Temmuz darbe girişiminin ardında FETÖ/PDY’nin olduğu” yönündeki değişiklik önergesini metne dahil etmedi.
Strazburg’da toplanan Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi 32. Genel Kurulu’nda, İsveçli AndersKnape ve Hollandalı LeendertVerbeek’in geçen yıl ekim ve aralıkta yaptıkları Türkiye ziyaretleri sonrası hazırladıkları, Türkiye’de yerel yöneticilerin durumuna ilişkin rapor ele alındı.
Ayrıca raporla birlikte Türkiye’de son dönemde başta kayyum atamaları olmak üzere, yerel yönetimlere getirilen düzenlemelere dair tavsiyelerin yer aldığı karar tasarısı üyeler tarafından oylanarak kabul edildi.
Tasarıdaki ‘Kongre, Türkiye’nin mücadele ettiği artan terör saldırıları, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, ülkede bulunan milyonlarca sığınmacı ve sınırları etrafında devam eden savaş gibi tehditlerin farkındadır’ maddesinin, ‘FETÖ/PDY tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi’ şeklinde değiştirilmesi yönünde önerge reddedilirken, tavsiye kararı yapılan oylamada 32’ye karşı 111 üyenin oyuyla kabul edildi. 13 üye ise çekimser görüş bildirdi.
Çok sayıda üye, FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardında olduğuna dair ibarenin karara eklenmesi yönündeki önergenin Kongre tarafından reddini eleştirdi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-