FOX NEWS: “GIULIANI, SARRAF DAVASINA DİPLOMATİK SON İSTİYOR”

Fox News; Trump Yönetimi’ne yakınlığı ile bilinen New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve Adalet eski Bakanı Michael Mukasey’in, ABD’de İran’a ambargoyu ihlal ettiği iddiasıyla yargılanan İran kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf’ı savunan avukatlar ekibine katılmasına dikkat çektiği haberinde, “Giuliani, Sarraf davasına diplomatik son istiyor” dedi.
Amerikan Fox News kanalı, Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman’ın dün New York’ta yapılan duruşma sırasında sarfettiği sözlerine yer verdiği haberinde, “Şüphelinin avukatı, Salı günü bir yargıca New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani’nin bir Türk adamının İran’a ABD’nin yaptırımlarından kaçmaya yardım ettiği suçlamalarını çözmek amacıyla diplomatik çözüm aradı” diye yazdı.
Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasının ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir gerginliği tetiklediğini kaydeden Fox News, “24 Nisan’da yapılacak duruşmada ise Sarraf ile yeni avukatları Giuliani ve Mukasey arasında bir çıkar çatışmasının olup olmadığı meselesinin görüşülecek” şeklinde kaydetti.
Savunmanın, 400 gün tutuklu bulunan, uluslararası bir şahsiyet olan ve ABD vatandaşı olmayan Sarraf’ın kuşkusuz ona yardım edebilecek herkese danışma hakkının olduğunu savunduğunu belirten ABD’li kanal, “Giuliani ve Mukasey, kısa bir süre önce Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ile bir araya geldiler ve savcılar, (Giuliani ve Mukasey’in) davayı çözmek için ABD hükümet yetkilileriyle buluşma arayışında olduklarını söylüyorlar. Seyahat konusunda ise pek az ayrıntı ortaya çıktı” dedi.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-