SINIR TANIMAYAN GAZETECİLERDEN TÜRKİYE UYARISI


Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün sözcüsü Michael Rediske, referandumun ardından Türkiye’de bağımsız medya üzerindeki baskının artacağını söyledi.
Sınır Tanımayan Gazeteciler Yönetim Kurulu Sözcüsü Michael Rediske, Türkiye’de bağımsız medyanın durumunun daha zorlaşacağını söyledi.
Anayasa değişikliği referandumunda muhalif medyanın faaliyet olduğu bazı büyük kentlerde ‘Hayır’ oylarının fazla çıktığını söyleyen Rediske, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkede geride kalan son bağımsız medya kuruluşlarını susturmak için daha fazla baskı uygulayacağını tahmin ediyorum” dedi.
Cezaevinde olan DieWelt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in durumuna da atıfta bulunan Rediske, büyük bir beklenti içine girilmemesi konusunda uyardı.
Rediske, “Başarılı bir referandumun ardından Erdoğan’ın merhamet göstereceğini düşünen birçok insan gibi iyimser değilim. O merhametli değil. Tam tersine agresif bir hükümdar” dedi.

Sözcü Rediske, Erdoğan’ın referandum öncesinde Deniz Yücel’in hiçbir koşulda Almanya’ya iade edilmeyeceğini söylediğini hatırlatarak “Bu açıklama tutukluluğunun (Deniz Yücel) uzun süreceğini gösteriyor” dedi.
Gazeteci Deniz Yücel, ‘terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek’ suçlamalarıyla tutuklanarak 27 Şubat 2017 tarihinde cezaevine konmuştu.
Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu GeorgBirgelen, Türkiye makamlarından gelen onay çerçevesinde Yücel’i 4 Nisan’da cezaevinde ziyaret etmişti. Yücel’in hem Türk hem Alman vatandaşlığı bulunuyor.
ReportersSansFrontieres

Sınır Tanımayan Gazeteciler (Fransızca: Reporterssansfrontières), Paris kökenli basın özgürlüğünü savunan uluslararası sivil toplum kuruluşudur. Robert Ménard, RonyBrauman ve gazeteci Jean-ClaudeGuillebaud tarafından 1985 yılında kuruldu. Jean-François Julliard 2008 yılına kadar genel sekreter olarak görev yaptı. İngiliz muhabirler organizasyondan bahsederken sıklıkla Fransızca ismini, Reporterssansfrontières, ve baş harflerini, RSF kullanırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-