FINANCIAL TIMES: “BÜTÜN ZALİMLİĞE KARŞIN ANKETLER BAŞA BAŞ”

Referandum anketi sonuçları: Tüm kamuoyu yoklamaları
Financial Times gazetesi; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum kampanyasını analiz eden son anketlere yer verdiği haberinde, “Bütün zalimliğe karşı anketler başa baş bir çekişme gösteriyor” yorumunda bulundu.
İngiliz Financial Times gazetesi; ‘Erdoğan’ın Makinası Baskıyı Artırıyor’ başlıklı haberinde HDP’nin 10’dan fazla vekili tutuklandı. 150’ye yakın medya kuruluşu kapatıldı, 150 kadar gazeteci ise hapiste. Bütün bu zalimliğe karşı anketler başa baş bir çekişme gösteriyor” dedi.
Erdoğan’ın yardımcılarının iki yıldır dünyadaki referandumları çalıştığı ve kampanyayı da buna göre şekillendirdiğini belirten İngiliz gazetesi, “Vatan veya millet kavramlarından birini kullanmanın faydalı olacağını buldular ve bu iki kavramdan ‘millet’e karar verdiler. Erdoğan’ın sert açıklamalarının da faydasının az olduğunu fark ettiler. Bu yüzden Erdoğan tonunu değiştirdi” şeklinde kaydetti.

Kampanyanın başlangıcında ‘Hayır’ oylarının önde olmasıyla AKP içinde kısa bir panik yaşandığını kaydeden Financial Times, “Son anketler ise‘Evet’i işaret etti.2015’teki iki genel seçimden iki yıl sonra AKP ilk başta tabanını harekete geçirmekte zorlandı. Fakat Erdoğan’ın mitingleri on binlerce insanı çekti. Erdoğan, bir kısmı da AKP içinde bulunan kararsızlara seslendi. Erdoğan’ın bu adımları işe yarasa da yarış çekişmeli. Türkler para birimlerinin değer kaybettiğini, işsizliğin arttığını ve enflasyonun dokuz yılın en yüksek seviyesine geldiğini gördü” ifadeleriyle haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-