ALMANYA: “İDAM,KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Almanya idam ile ilgili görsel sonucu
Almanya Dışişleri Bakanı SigmarGabriel, anayasa değişikliği referandumunun ardından Türkiye’deki gerginliklerin ülkelerine taşınmaması gerektiğini söyledi.
DeutcheWelle’nin haberine göre Gabriel, resmi olmayan sonuçlara göre ‘Evet’ çıkan ancak ‘mühürsüz oy pusulaları’ nedeniyle şaibe iddialarının dile getirildiği referandumun ardından Almanya’daki Türk asıllı Alman vatandaşlarına Türkiye’deki gerginliği Alman toplumuna taşımama çağrısı yaptı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ‘bölünmüşlük’ uyarısını yineleyen Gabriel, “Türkiye’de toplum derin bir biçimde bölünmüştür, bu bölünmüşlüğü daha ileri bir noktaya götürmekten kimsenin bir çıkarı olamaz”.
Referandumun kampanya sürecinde bazı Avrupa ülkeleriyle ilişkileri ‘gerginleşen’ Türk hükümetine de diyalog çağrısı yapan Alman bakan, idam cezasının ise ‘kırmızı çizgileri’ olduğunu bir kez daha hatırlattı ve “Bu zor referandum kampanyasından ve meydana gelen yoğun tartışmaların ardından Türkiye ile artık yeni diyalog kanallarının açılmasını ümit ediyoruz. Ancak kırmızı çizgimiz olan idam cezası sınırının aşılması durumunda hükümetimiz Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki tam üyelik müzakerelerinin kesilmesinden yana görüş belirtmek zorunda kalacak” dedi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-