USA TODAY REFERANDUMUN ABD İÇİN TAŞIDIĞI ÖNEME DİKKAT ÇEKTİ

Referandum anketlerinde son durum: Evet mi hayır mı önde gidiyor?
USA Today gazetesi; Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunun ABD için taşıdığı önemine dikkat çektiği haberinde, “Referandum, laik demokrasi, İncirlik Üssü ve Türkiye’nin ABD’nin stratejik müttefiki oluşu olmak üzere üç ana nedenden dolayı önemli” dedi.
Amerika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden USA Today yapılacak referandumun ABD için  laik demokrasi, İncirlik Üssü ve Türkiye’nin ABD’nin stratejik müttefiki oluşu olmak üzere üç ana nedenden dolayı önemli olduğuna vurgu yaptığı haberinde,
ANKA’ya göre; ilk neden olarak laik demokrasiden söz eden gazete, muhaliflerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha geniş yetkilerin verilmesinin ‘Türkiye’nin demokrasisi ve laik geleneklere zarar vereceğiargümanına dikkat çekti ve Batılı liderlerin Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşabileceği’ kaygılarından söz etti.
İkinci neden olarak ise İncirlik üssünü gösteren ABD’li gazete, “ABD ordusunun Türkiye’de Ortadoğu çapındaki operasyonları için kullanılan hayati bir hava üssü var” diye yazdı.
Gazete ayrıca; ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li albay John Dorrian’ın ABD hava gücünün İncirlik üssüne erişimine son verilmesi veya sınırlandırılması yönelik herhangi bir adımın ABD’nin Suriye’deki İslam Devleti’ne karşı sürdürdüğü operasyonlar için zararlı olacağı uyarısına yer verdi.
“Üçüncü neden ise Türkiye’nin ABD’nin stratejik müttefiki oluşudur” diyen gazete,  “Türkiye, NATO üyesi, IŞİD’le mücadelede ve Avrupa’nın savunmasında değerli bir müttefik. Türkiye ayrıca, Suriye ve diğer ihtilaf bölgelerinden kaçan mültecilerin Avrupa’ya akmasını durdurmaya çalıştı” dedi.
Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğunun altını çizen USA Today, ABD Başkanı Donald Trump’ıniki ülkenin her türlü terörle mücadeleye ilişkin ortak amacından söz ettiğini ve Türkiye’nin ŞİD’le savaşına katkılarını olumlu karşıladığına dikkat çekti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-