SPUTNIK: “WASHINGTON VE ANKARA’DAN ŞAM’A ÇİFTE DARBE”

Suriye’nin İdlib bölgesinde gerçekleştirilen kimyasal saldırıdan sorumlu tutulan Esad rejimi’ne ve destekçisi Rusya’ya yönelik sert tepkiler devam ederken Sputnik İngilizce, bu yöndeki suçlamaların reddedildiği haberinde, “Washington ve Ankara Şam’a çifte darbe vurdu” gibi iddialara yer verdi.
ANKA’ya göre; Sputnik İngilizce’nin ‘Washington ve Ankara Şam’a Çifte Darbe Vurdu’ başlıklı haberinde Suriye rejimine yönelik kimyasal saldırı suçlamaları reddedilirken Rus siyasi analistin Andrei Veselov’un değerlendirmeleri de yansıtıldı.
Veselov, Suriye hükümetine karşı iki yönlü bir kampanyanın yürütüldüğünü savunarak bu iki yönü Şam’ı iddia edilen bir kimyasal saldırıdan sorumlu tutmak ve tek taraflı olarak Suriye’nin sınırlarını yeniden çizmek olarak sıraladı.
Ankara’nın Fırat Kalkanı’nı sonlandırma kararına da değinen Velesov, Türkiye’nin Rakka operasyonuna katılmasına izin verilmediğini öne sürerek Kürtler ve ılımlı Arap milislerinin Türkiye’nin katılmasına kuvvetle karşı idi. Washington da fiilen onlarla ittifak kurdu dedi. Velesov, “Rakka’ya bir operasyonu gerçekleştiremeyen Türkiye’nin İdlib’e odaklanmaya karar verdi” iddiasını da dile getirdi.
Haberde ayrıca Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad’ın Esad rejimini hedef alan kamyanyayı sert dille eleştirdiği, Türkiye’yi de hedef aldığı açıklamalarına da yer verdi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-