LOS ANGELES TIMES: “ABD YÖNETİMİNDEN REFERANDUMLA İLGİLİ KARIŞIK MESAJLAR”


los angeles time ile ilgili görsel sonucuLos Angeles Times gazetesi; Türkiye’deki 16 Nisan referandumuna ilişkin ABD yönetiminin karışık mesajlar verdiğini belirtiği haber analizinde, “Referandum sonrası Başkan Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aramasının Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı sözcülerinin daha ihtiyatlı tutumlarına tezat oluşturduğunu yazdı.
Beyaz Saray’ın Başkan Donald Trump’ın Türk mevkidaşını telefonla tebrik etme kararını savunmaya çalıştığını belirten Amerika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Los Angeles Times, “Beyaz Saray Sözcüsü SeanSpicer ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner açıklama yaptılar. Trump’ın kararı, yönetim içindeki daha ihtiyatlı ve kaygılı seslere tezat oluşturdu” dedi.
Beyaz Sarayı Sözcü Yardımcısı Sarah HuckabeeSanders’ın Salı günü ısrarlı sorular üzerine referandumun Trump’ınErdoğan ile yaptığı görüşmenin ikincil bir konuyu oluşturduğunu, ağırlığın terörle mücadeledeki işbirliğinin devamına verildiğini anlattığına dikkat çeken gazete, “Sanders, Trump’ın (Erdoğan’ı) telefonla araması ve Dışişleri Bakanlığı’ndan pazartesi günü yapılan açıklama arasında bir çelişkilinin olduğunu reddetti. Sanders aynı zamanda Trump’un başlıca sözcüsü SeanSpicer’a da ters düştü” şeklinde kaydetti.

SeanSpicer’in Başkan Trump’un Erdoğan ile görüşmesinden birkaç saat önce Türkiye’deki oylamaya ilişkin bir açıklama yapmak için gözlemcilerin değerlendirmelerini tamamlamalarını beklemenin gerektiğini, bunun da 10-12 gün alabileceğini söylediğini kaydeden Los Angeles Times, Spicer’ınTrump’ın telefonundan hiç söz etmediğine de dikkat çekti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in ise Pazartesi günü referanduma ilişkin bazı eleştirel ifadeler kullandığını ifade eden gazete, “Trump’ın yaklaşımı terörle mücadelede yapılan işbirliği, insan hakları ve olası seçim yolsuzlukları gibi başka kaygılara tercih etme eğiliminin bir parçası. Trump, geçen ay Beyaz Saray’da Mısır Devlet Başkanı Sisi’yi de çok sıcak karşıladı. Türkiye konusunda verilen karışık mesajlar ise ilk 100 gününü doldurmak üzere olan yönetim içerisinde devam eden kargaşayı da yansıtıyor. Trumpbilinçli olarak Dışişleri Bakanlığı’nın uzmanlığını reddetti. Ayrıca dünya liderleriyle görüşme ve toplantılar öncesi sık sık diplomatik brifingleride reddetti. Trump, birçok defa, İçişleri Bakanı John Kelly, Dışişleri Bakanı RexTillerson ve ABD’nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi NikkiHaleydahil yönetimin üst düzey yetkililerinin açıklamalarına ters düşen ifadeler kullandı” diye yazdı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-