FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN’IN YETKİLERİ OYLANACAK, TÜRKİYE TAM KAMPANYA MODUNDA

erdoğan yetkilerin tek kişide topluyoruz ile ilgili görsel sonucu
Financial Times gazetesi;16 Nisan referandumuyla ilgili, “Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geniş yeni yetkilerin verilmesi konusunda oy kullanmaya hazırlanan Türkiye tam kampanya modundadır” dedi.
16 Nisan referandumunu dünyada bu hafta beklenen önemli gelişmelerin arasında sayan İngiliz Financial Times gazetesi; ‘Erdoğan’ın Yetkileri Oylanacak’ başlıklı haberinde, “Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geniş yeni yetkilerin verilmesi konusunda oy kullanmaya hazırlanan Türkiye tam kampanya modundadır. Sayın Erdoğan kazanırsa eğer, başbakanlık makamı 2019 yılında kaldırılacak ve Türk lideri daha büyük icra yetkilerini üstlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişikliğini siyasi istikrarsızlık, darbeler ve ekonomi daralma tehditlerinin altında olmayan, refah ve barış içinde olan bir Türkiye olarak gördüğü halkın iradesini yerine getirmek için kendisini yetkilendireceğini söyledi” diye kaydetti.
Erdoğan’ı eleştiren birçok kişinin anayasa değişikliğinin Türkiye’nin demokratik geleneğinin sonlandırılmasının habercisi olduğunu, parlamentoyu zayıflatacağını ve denetimsiz tek adam yönetimine yol açacağını savunduğunu belirten İngiliz gazetesi, anketçilerin, sonucu tahmin etmenin zor olduğunu söylediklerine de dikkat çekti.


Financial Times ayrıca önemli gelişmelerin arasında, Madrid’de yapılacak olan AB’deki Güney Avrupa ülkeleri toplantısını, ABD’nin Suriye rejimine füze saldırısının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Çarşamba günü Washington’a yapacağı ilk ziyareti ve ABD’de Cuma günü açıklanacak olan enflasyon verilerini desaydı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-