KATHIMERINI: “TÜRKİYE VE AB İÇİN HAKİKAT ANI”

türkiye ab ile ilgili görsel sonucu
Kathimerini gazetesi; 16 Nisan referandum sonuçlarına yer verdiği haberinde, “Türkiye ve AB için hakikat anı” dedi.
Yunanistan’da yayınlanan Kathimerinigazetesi,“Türkiye referandumdan sonra yeni bir aşamaya girdi ve Yunanistan bu yeni durumu çok dikkatli biçimde değerlendirmeli” diye yazdı.
“Türkiye, Pazar günkü referandumdan sonra yeni bir aşamaya girdi ve Yunanistan’ın, bu yeni durumu çok dikkatli biçimde değerlendirmesi lazım. Aynı zamanda Türkiye yeni bir düzenlemeye doğru yönelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonraki adımlarını öngörebilmelidir” diyen Kathimerini, “Yunanistan-Türkiye ilişkilerini onlarca yıl izleyenler daima Türkiye’nin AB ile ilişkisindeki hakikat anıdan korktular. Belki bu an gelmiş bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa’dan gelen tepkiler, referandum sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlamak üzere telefonla arayan ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tutumlarıyla karşılaştırılıp Ankara’dan AB’ye yönelik sitemlerine dikkat çeken gazete, “Durum elbette ki hiç kimse için kolay değil. Ekonomik bağlar, hem Türkiye hem de AB için önemli bir rol oynuyor, ayrıca Avrupa, Türkiye’de büyük riske girerek hayır oyu kullanan, nüfusunun yarısını kaderine terk edemez. Aydınlar ve nüfusun Avrupa yanlısı kısmı için AB ile ilişki, en kötüsü engelleyebilecek tek frendir” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-