NEWSWEEK: “ABD SURİYE’DE SDG’YE KAYDI, TÜRKİYE KENDİNİ İZOLE ETTİ”

Newsweek dergisi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Fırat Kalkanının ilk aşamasını sona erdirdiği şeklindeki açıklamasına dikkat çektiği haberinde, “ABD Suriye’de desteğini Esad karşıtı isyancı gruplardan YPG’nin dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne kaydırırken, TürkiyeKürt militanlara karşı çıkarak kendini izole etti” diye yazdı.
Amerikan Newsweek dergisi; Türkiye’nin Yeni Sınır Ötesi Askeri Operasyonları IŞİD ve Kürtleri Hedef Alacak’ başlığını kullandığı haberinde “Türkiye, Suriye’de IŞİD’i yenmek isteyen başlıca güçlerden biri olarak ABD ve Rusya’ya katıldı ancak Türkiye Kürt militanlara karşı çıkarak kendini izole etti. Bir zamanlar Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeye çalışan çeşitli isyancı grupları destekleyen ABD artık desteğini YPG’nin dahil olduğu Suriye Demokratik Güçlerine kaydırdı. Esad’a yardım eden Rusya da YPG’nin sponsorluğunu yaptı” şeklinde kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınır ötesi operasyonlarını sürdürme sözünün, Türkiye’nin 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu denk düştüğüne dikkat çeken ABD’li dergi, Türkiye ile Almanya ve Hollanda arasında yaşanan gerilimlere de yer verdiği haberinde, iki ülke Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerine kısıtlamaları empoze ettikler. Erdoğan ise bu sınırlamaları Nazizme benzetti” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-