AMERİKA’NIN SESİ: “HÜKÜMETE BİR DARBE DE KCK’DAN”



Amerika’nın Sesi, geçtiğimiz günlerde toplanan KCK’nın ‘AK Parti artık muhatabımız değil’ açıklaması hükümete darbe olarak nitelendirdi.

“Geçtiğimiz günlerde toplanan KCK Yürütme Konseyi’nin ardından yayınlanan deklarasyon, hükümete bir darbe” diyen Amerikan haber portalı Amerika’nın Sesi, “3-10 Mart tarihlerinde toplanan KCK Yürütme Konseyi’nin ardından yayınlanan deklarasyonda ‘AKP Hükümeti Önder Apo ve Hareketimizin çağrılarına ve halkın beklentilerine sonbaharın sonuna kadar karşılık verip adım atmayınca, Önder Apo’nun ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin attığı adımların ve yaptığı çağrıların muhatabı olmaktan çıkmıştır’ denildi. 30 Mart yerel seçimlerine giderken iç ve dış sorunlarla uğraşan hükümete bir darbe de KCK’dan geldi” şekline kaydetti.

KCK deklarasyonunda, Öcalan’ın Nevruz’da yaptığı konuşmanın ardından PKK’nın militanlarını Türkiye’den çıkarmasına ve toplumun yüzde 80’inin Kürt Sorunu’nun çözümüne destek vermesine rağmen hükümetin çözüm için adım atmadığını savunulduğunu kaydeden Amerika’nın Sesi, “KCK’ya göre, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt Sorunu’nun çözümü için adım atamayan AKP hükümeti hem egemen iç ve dış güçlerin hem de Türkiye halklarının ihtiyaçlarına cevap vermez duruma geldi. Kandil, hükümetin siyasal zeminde işlevini kaybederken dış güçlerin yeni bir iktidar bloğunu Türkiye’de hükümet yapmak için çalışmalara başladığını iddia etti” ifadelerine yer verdi.

Amerika’nın Sesi haberinde ayrıca, Kürt siyasal hareketlerini çok yakından takip eden gazeteci İrfan Aktan’ın, “KCK’nın açıklamaları ne köprüleri atmak anlamına geliyor ne de Öcalan’la mesafe açılıyor” şeklindeki görüşünü de aktardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-