FINANCIAL TIMES: “TÜRKİYE, TEHLİKELİ BÖLGEDE”


 

Financial Times gazetesi Türkiye ekonomisini irdelediği haber analizinde, “Bugün Türkiye, Brezilya, Tayland ve Çin ile birlikte tehlikeli bölgededir” diye yazdı.

“Yükselen piyasalarda yaşanan sorunları görmek için Türkiye’ye bakmanın yeterli olacak” diyen İngiliz Financial Times gazetesi, “Bugün Türkiye, Brezilya, Tayland ve Çin ile birlikte tehlikeli bölgededir. Çok olmadı Türkiye, yükselen piyasaların yeniden dirilmesinin sembolü ta kendisi idi. Bugün ise, bu piyasaların en kritik üç kusurunu içeriyor: artan borçluluk, büyük cari işlemler açıkları ve eskimiş siyasi rejimler” ifadelerini kullandı.

Morgan Stanley Investment Management’ın yükselen piyasalar bölümünün başında bulunan Ruchir Sharma imzalı makalede, “Türkiye ve yükselen piyasalarda ortalama büyüme oranı yüzde 4 düzeyine geriledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşları ekonomik büyümeyi güçlendirmek için borç ve kısa vadeli sermaye girişlerine dayandı. Halbuki bu canlandırma girişimleri büyük risk taşıdı. İkinci dünya savaşından bu yana agresif biçimde kredileri, GSYH’ya oranını beş yıl yılda yüzde 5 veya daha fazla artıran ülkelerin başları sık sık derde girdi. Son 10 yılda büyümeyi öncülük eden liderlerin çoğu, görevi bırakmaya isteksiz. En büyük yükselen ülkelerde hükümetin ortalama görev süresi, 2003’den beri katlanarak dört yıldan sekiz yıla çıktı” denildi.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-