FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN’IN FACEBOOK-YOUTUBE AÇIKLAMASI, GÜLEN HAREKATINA KARŞI ÇABALARINI ARTIRACAĞININ GÖSTERGESİ”


 

Financial Times gazetesi,  özel bir televizyon kanalında, Erdoğan’ın  özel konuşmalarının internete sızdırılmasına yanıt olarak bu ayda yapılacak seçimlerden sonra Türkiye’nin Facebook ve Youtube’u yasaklayabileceğini söylemesini ele aldığı haberinde, “Başbakan Erdoğan’ın söz konusu açıklaması, Gülen Harekatına karşı çabalarını bir kat artırabileceği yönündeki ifadeleri de içeren bir uyarının parçası” diye yazdı.

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Financial Times, “Başbakan Erdoğan’ın söz konusu açıklaması, Gülen Harekatına karşı çabalarını bir kat artırabileceği yönündeki ifadeleri de içeren bir uyarının parçası. Erdoğan’ın aynı zamanda ABD’den Gülen’in iadesini isteyebilir Türkiye daha önce ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hakaret eden videolar üzerine 2007 ile 2010 arasında mahkeme kararları ile Youtube’ye erişimi yasaklamıştı. Ancak Sayın Erdoğan, geçen Haziran ayında yönetimine karşı kitlesel protestolar sırasında Twitter’i bir bela ya benzeterek kişisel olarak da sosyal medyadan hoşlanmadığını da açıkça ortaya koymuştu” şeklinde kaydetti.

Youtube’un Başbakan Erdoğan’ın sızdırılmış telefon konuşmaları yansıtmak üzere yaygın biçimde kullanıldığına dikkat çeken İngiliz gazetesi haberini, “Erdoğan, sızmaların şantaj amacı taşıdığını söylüyor ve Gülencileri paralel bir devlet kurmakla suçluyor. Gülenciler ise reddettikleri suçlamaların, dikkatleri, hükümet ve müttefiklerinin karşı karşıya bulundukları yolsuzluk iddialarından uzaklaştırmaya yönelik bir taktikten ibaret olduğunu söylüyorlar Hükümet, bu aydaki seçimlerden sonra başka adımlar da üzerinde duruyor. Ülkenin istihbarat örgütünün yetkilerini artıran bir tasarı onaylanmayı bekliyor ve Erdoğan, hükümetin, vaizinin iadesini talep etmeden önce Sayın Gülen ve hareketine karşı dava açabileceği sinyalini de verdi” ifadeleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-