Türkiye’de twitter’a erişimin yasaklanması tüm dünya basınında yankılandı.


 

KOMMERSANT: “ERDOĞAN, GEÇEN YILKİ GEZİ PARKI PROTESTOSUNU FATURASINI ŞİMDİ KESİYOR”

Rusya’da yayınlanan Kommersant gazetesi,“Erdoğan ülkesinde Twitter’i yasakladı. Türkiye Başbakanı bununla yetinmek niyetinde de değil. Çıkartılan mahkeme kararını gerekçe gösteren Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerden sonra Facebook ile YouTube’u da kapatmaya hazırlanıyor. Erdoğan yasakları getirirken bunu özenle zafiyetten değil, gücünü kanıtlamak için yapacağını söylüyor. Geçen yılki Gezi Parkı faturasını şimdi kesiyor”  diye yazdı.

 VEDOMOSTI: “SERVİSİN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ KAPATILMASI MANİDAR”

Rusya Vedomosti gazetesi, “Türkiye’de Hürriyet Daily News gazetesinin dün yazdığı gibi yandaşlarıyla görüşmesinde Twitter’a tehditler savuran Türkiye Başbakanı Erdoğan ‘Dünya Türkiye’nin gücünü görecek’ sözleriyle büyük tepkilere yol adımı attı ve Twitter’ı kapattırdı. Türkiye’de 10 milyon kullanıcısı bulunan bu servisin yaklaşık 10 gün sonra yapılacak yerel seçimler öncesinde kapatılması çok manidar”  yorumunda bulundu.

MOSKOVSKİ KOMSOMOLETS: “ERDOĞAN, BİRGÜN ÖNCEKİ TEHDİTLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ”

Rus Moskovski Komsomolets gazetesi, “Türkiye Twitter’ı kapattı. Sırada Rusya mı var? Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bir gün önce savurduğu tehditleri hayata geçirdi. Bir gün önce elinde bir mahkeme kararını yandaşlarına gösteren Türkiye Başbakanı kritik seçimlere sayılı gün kala sosyal ağları engelleme yönünde ciddi adım attı. Erdoğan’ın bu haberleşme türünün, aleyhinde kamuoyu oluşturulmasında kullanıldığını düşünüyor. Türkiye’den sonra sıra Rusya’ya da gelebilir. Gerçi geçtiğimiz yıl bu konu Rusya yönetimi gündemine geldiğinde Twitter ekibi Moskova’yla temasa geçerek içeriklerin elekten geçirilmesine izin veren anlaşma imzaladı. Bizdeki yasak bakarsın Türkiye kadar olmaz” diye yazdı.

 
AUSTRALIAN: “TÜRKİYE, TWİTTER’I KORKAKÇA KARANLIĞA GÖMDÜ”

Avusturalya’da yayınlanan Australian gazetesi, ‘Türkiye, Twitter’ı Korkakça Karanlığa Gömdü’ başlıklı haberinde, “Ülkedeki birçok yolsuzluğun ortaya çıkarılmasında önemli etkisi olan Twitter, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘kökünü kazıyacağız’ tehdidinden yalnızca saatler sonra karanlığa gömüldü. Türkiye’yi 2003 yılından bu yana yöneten karizmatik lider Erdoğan’, kendisini ülkedeki büyük yolsuzluk skandalının ortasında olduğunu iddia eden tapeler yayınlandıkça, otoriterleşti” diye yazdı.

BILD: “ERDOĞAN, HALKINA TWİTTER SAVAŞI AÇTI”

Alman Bild gazetesi, “Türkiye Başbakanı Twitter’i niye yasakladı? Acaba politik rakiplerinin bilgi kaynaklarının musluğunu mu kısmak istedi?  Erdoğan bu yasaktan saatler önce Twitter ve benzerlerinin köklerini kazıyacaklarını söylemişti. Twitter Türkiye’de hükümet karşıtları ve protestocular tarafından ağırlıklı olarak organize olmada kullanılıyor. Yolsuzluk skandalında da bir çok şey twitter üzerinden yayıldı. Erdoğan özel hayatı ilgilendiren konuların ve devlet sırlarının açıklanmasının fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi” diye yazdı.

SPIEGEL: “TÜRKİYE, TWİTTER’I BLOKE ETTİ”

Alman Spiegel online haber portalı, “Türkiye’de Twitter bloke edildi. Başbakan Erdoğan daha önce yasak tehdidinde bulunmuş ve ‘Twitter ve benzerlerinin köklerini kazıyacağız’ ifadesini kullanmıştı. Hükümet bu yasağa gerekçe olarak twitter yöneticilerinin bazı mahkeme kararlarını uygulamamasını gösterdi” şeklinde kaydetti.

ZEIT: “ÖNCE FACEBOOK SONRA YOUTUBE ŞİMDİ DE TWİTTER…”

Alman Zeit gazetesi, “Önce Facebook sonra Youtube şimdi de Twitter... Türkiye Başbakanı tarafından kapatıldılar, hem de uluslararası toplumun ne diyeceği umursanmadan.30 Martta Türkiye’de yerel seçimler var ve Erdoğan özellikle yayınlanan telefon konuşmaları nedeniyle kendilerini baskı altında hissediyor. Erdoğan daha önce de bir telefon konuşmasında Facebook ve Youtube’u yasaklayabileceklerini söylemişti” ifadelerini kullandı.

NBC: “ERDOĞAN’IN SOSYAL MEDYAYI KAPATMA TEHDİDİ İLK DEĞİL”

ABD’li yayın kuruluşu NBC, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerinin ardından Türkiye’de twitter bloke edildi. Başbakan Erdoğan’ın sosyal medyayı kapatma tehdidi ilk kez olmuyor” ifadesini kullandığı haberinde, Erdoğan’ın 6 Mart’ta ATV televizyon kanalında yaptığı, “Bu milleti Youtube’a Facebook’a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil” şeklindeki sözlerine de dikkat çekti.

CNN INTERNATIONAL: “SEÇİMLERE DOKUZ GÜN KALA YASAK GELDİ”

CNN International kanalı, “Türkiye’de yapılacak yerel seçimlere dokuz gün kala gelen yasak geldiğine dikkat çektiği haberinde, “Hükümet, Erdoğan’ın kabinesinde yer alan eski dört bakanın karmakarışık bir yolsuzluk soruşturması ile bağlantılı sosyal medyada çıkan utanç verici sızıntıları engellemek için çalışıyor. Erdoğan yolsuzluk soruşturmasının bir darbe planı olduğunu iddia ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD’li kanal haberinde ayrıca, “Erdoğan’ın aile bireyleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler ile yaptığı, başka yetki konuşma kayıtlarını yansıttığı öne sürülen belgeler son haftalar içinde günlük bazda sosyal medyaya sızdı. Kayıtlar, Erdoğan tarafından ahlaksızca düzenlenmiş malzeme olarak tanımlandı. Ama Başbakan Erdoğan’ın, bir muhalefet liderinin konuşmasının canlı yayınını sansür etmesi için bir televizyon kanalının üst düzey sorumlusunu azarladığı yolunda çıkan ses kayıtları ve haberleri kendisi de doğruladı. Çarşamba günü Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin olağanüstü oturumunda, muhalefetin tüm girişimlerine karşın yolsuzluk soruşturma iddianamelerinin okunmasını önlemeyi başardı” dedi.

ASSOCIATED PRESS: “AVRUPA KOMİSYONU YASAĞI KORKAK VE GEREKSİZ BİR YAKLAŞIM OLARAK DEĞERLENDİRDİ”

Associated Press de haber ajansı, “Türkiye, Twitter’a girişi bloke etti. Türkiye’nin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde, sosyal medyada hükümetin saygınlığını küçük düşürecek sızıntılar oldu. Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitingindeki konuşmasının ardından birkaç saat sonra Twitter’a erişimin kesildi. Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Neelie Kroes Türkiye’de uygulanan yasağı kendi Twitter hesabından attığı mesajla eleştirerek, yersiz, gereksiz ve korkak bir yaklaşım” olarak değerlendirdi” şeklinde kaydetti.

REUTERS: “YASAK, YOLSUZLUK SKANDALIYLA BOĞŞAN ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN BİRKAÇ SAAT SONRA GELDİ”

İngiliz haber ajansı Reuters,  “Hükümete büyük zarar veren yolsuzluk skandalıyla boğuşan Erdoğan’ın sosyal medyaya müdahale edeceğini açıklamasından birkaç saat sonra, Türkiye’de insanlar Twitter hesaplarına erişemez oldu. Twitter hesaplarını açmaya çalışan insanların,  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) ‘Bu internet sitesi (Twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)’nin 20032014 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır’ mesajı ile karşılaştı. Twitter yasağının, bazı kullanıcıların Erdoğan’ın çevresindeki insanların yaptığı iddia edilen yolsuzluklara kanıt olabilecek belgeleri ve ses mesajlarını paylaşmasından sonra geldi” ifadelerini kullandı.

BBC: “YASAK, ERDOĞAN KONUŞTUKTAN SONRA GELDİ”

 İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı. BBC, Twitter engeli  Başbakan Recep Erdoğan’ın Bursa’daki konuşması sırasında ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ şeklindeki açıklamasının ardından geldi” dedi.

FINANCIAL TIMES: “YASAK, BAŞBAKANIN ‘KÖKÜNÜ KAZIYACAĞI’ AÇIKLAMASININ ARDINDAN GELDİ”

İngiliz Financial Times gazetesi, “Türkiye Twitter’a erişimi engelledi. Perşembe gecesi Türkiye’de Twitter’a erişim Başbakan’ın sosyal medyaya yönelik ‘kökünü kazıyacağız’ açıklamasının ardından geldi.  Gazete ayrıca, Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye’deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı.

THE TIMES: “ERDOĞAN, TWİTTER’I KAPATACAĞINI SÖYLEMİŞTİ”

Türkiye’deki Twitter yasağını, otoriter Erdoğan’ın, sosyal medya platformunun kökünü kazıyacağını söylemesi üzerine Türkiye Twitter’a erişimi engelledi. Erdoğan kendisini yolsuzluk skandalı ile ilişkili gösteren ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter’ı kapatacağını ifade etmişti” dediği haberinde, “Erdoğan’ın, “Uluslararası kamuoyunun ne diyeceği umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne şahit olacak” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

GUARDIAN:  “İKİ HAFTA ÖNCE FACEBOOK VE YOUTUBE’U YASAKLAMA FİKRİ DE OLMUŞTU”

İngiliz Guardian gazetesi, “Başbakan’ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye’de Twitter kullanımını yasakladı. Başbakan Erdoğan, internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunmuştu. İki hafta önce Başbakan Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde oldu ancak bu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildi” diye yazdı.

WASHINGTON POST: “TÜRKİYE TWİTTER’I YASAKLADI, TWİTTER PATLADI”

Washington Post gazetesi, “Türkiye Twitter’ı yasakladı, Twitter patladı. Yasak, Başbakan Erdoğan’ın kökünü kazıyacağız sözlerinin ardından geldi” dediği haberinde, Erdoğan’ın “Twitter’ın kökünü kazıyacağız. Uluslararası toplumun ne dediği umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne şahit olacak” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Türkiye’de yasaklandıktan sonra Twitter’da #TwitterisblockedinTurkey (Twitter Türkiye’de yasaklandı) hashtag’inin büyük bir patlama ile yayıldığına dikkat çeken ABD2li gazete,  “On binlerce kişi bir anda yasağı protesto eden eleştiri Tweetleri attı” diye yazdı.

LOS ANGELES TIMES: “TWİTTER ÜZERİNDEKİ BASKIYA RAĞMAN TWİTLERİN ÇOĞU TÜRKİYE’DEN GELDİ”

Los Angeles Times gazetesi, Türkiye’de Twitter’e erişiminin engellenmesinin protesto edildiğine dikkat çekerken, Topsy’ye atfen, “Twitter üzerindeki baskıya rağmen #TwitterTürkiyedeblokeedildi# tweetlerinin çoğunun Türkiye’den geldi” diye yazdı.

Amerikan Los Angeles Times gazetesi, “Twitter Kullanıcıları, Türkiye’nin Servisi Bloke Ettiği İddialarının Ardından Protesto Etti’ başlığını kullandığı haberinde, Twitter’in Türkiye’deki öfkeden etkilendiğini belirterek, “12 milyona ulaşan Türkiye’deki kullanıcılar, bildirilen yasağın üstesinden gelmek için çeşitli yöntemleri kullanıyorlar” diye yazdı.

Gazete ayrıca, Twitter’ın ortağı olan ve kapsamlı bir Twitter endeksi bulunan ABD’li Topsy’nin “Twitter üzerindeki baskıya rağmen #TwitterTürkiyedebloke edildi# tweetlerinin çoğu Türkiye’den geliyor” dediğine de yer verdi.

WALL STREET JOURNAL: “YASAK, TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜK OTORİTER REJİMLER GRUBUNA SOKTU”

Türkiye’deki Twitter yasağını, “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kapatma tehdidinden yalnızca saatler sonra Türkiye Twitter’a erişimi engelledi. Türkiye, dünyadaki en çok Twitter kullanılan ilk 10 ülke arasında. Hükümete karşı muhalefeti ise hızla büyüyor. Twitter yasağı, Türkiye’yi Suriye, Kuzey Kore ve İran’dan oluşan küçük otoriter rejimler grubu içine soktu” şeklinde yorumladı.

NEW YORK TIMES: “SES KAYITLARI, ERDOĞAN İÇİN EN BÜYÜK MEYDAN OKUMA”

New York Times gazetesi, “Sosyal medya üzerinden yayılan ses kayıtları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için belki en büyük meydan okumayı oluşturuyor. Twitter, üst düzey yetkililer ve bazı akrabalarını ile çevrelerini yaygın bir yolsuzluk soruşturmasına karıştıkları gibi gösteren telefon görüşmeleri kayıtları ve sızdırılmış belgelerin yaymak için kullanılması üzerine Türk hükümetince bloke edildi. Twitter, yerel seçimlere 10 gün kala kapatıldı. Karar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Bursa’da yaptığı konuşmada güvenlik söz konusu olduğunda uluslararası tepkileri önemsemediğini söylemesinin ardından geldi. Ses kayıtları Başbakan Erdoğan’a karşı belki 11 yıllık iktidarının en büyük meydan okumasını oluşturuyor. Türkiye’de sosyal medya geçen yazki hükümet karşıtı protestolardan bu yana daha popüler hale geldi” ifadelerini kullandı.

 

 

TSR: “ERDOĞAN, HEM İÇERİYE HEM DE DIŞARIYA MEYDAN OKUYOR”

Başbakan Erdoğan’ın ‘Twitter mivitir hepsinin kökünü kazıyacağız’ açıklamasını flaş haber olarak veren İsviçre devlet televizyonu TSR, “Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerden sonra Youtube ve Facebook’u da kapatabileceği doğrultusunda sözler sarf etti. TSR, “Erdoğan hem içeriye hem de dışarıya meydan okuyor” yorumunu yaptı.

LA REPUBBLICA: “AVRUPA KOMİSYONU YASAĞI KORKAKLIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ”

İtalyan La Repubblica  gazetesi, “Erdoğan yeni yasayı uygulattı. Başbakan yolsuzluk skandalı yüzünden zor durumda. Avrupa Komisyonu Erdoğan’ın uygulamasını ‘korkaklık’ olarak değerlendirdi. Yasak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa yerel seçim kampanyası mitinginde sosyal ağlar için sarf ettiği sözler Twitter’in kısa zamanda kapatılacağı ile ilgili sinyalini verdi. Başbakanın birkaç gün öncede Facebook ve YouTube için benzer değerlendirmelerde bulunmuştu. Söyledi ve hemen uygulattı. Türkiye Twitter’sız kaldı” dediği haberinde, twitter’in kapatılmasından sonra Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes’in, ‘Korkaklığın sansür getirdi’ şeklindeki sözlerini de yansıttı.

SKY NEWS 24: “AB TEPKİLİ”

İtalyan SKY NEWS 24 televizyonu, “Türkiye’de Twitter’ın gece yarısı yasaklanmasını Başbakan Recep Erdoğan’ın yolsuzlukla ilgili telefon konuşmalarının sosyal ağda hızla yayılmasından kaynaklandı ve AB’nin buna tepki gösterdi” dedi.

LE MONDE: “TÜRKİYE, TWİTTER’I YASAKLADI”

Fransız Le Monde gazetesi, ‘Türkiye Twitter’a Girişi Yasakladı” başlığıyla verdiği haberde, “Hakkındaki telefon dinleme kayıtları internet üzerinden yayınlanan Başbakan Erdoğan’ın doğrudan ‘Twitter’ı kapatırım’ tehditlerinin ardından Türkiye’nin dün geceden itibaren Twitter’a girmesi engellendi” dedi. Erdoğan’ın, “Uluslararası camianın ne diyeceği umurumda değil. Türkiye’nin gücünü görecekler. Bunların özgürlüklerle hiçbir ilgisi yok. Özgürlük özel görüşmelerin dinlenmesini ya da devlet sırlarının sızdırılmasını maruz göstermez” sözlerine yer verilen haberde, “Erdoğan, Facebook ve YouTube’u kapatma tehdidinde de bulundu. Ancak Abdulalh Gül, bu kurumların uluslararası alanda tanınan kurumlar olduğunu ve kapatılmalarının söz konusu olamayacağını belirtti” denildi.

LIBERATION: “TÜRKİYE’DE TWİTT YASAK”

Fransız Liberation gazetesi, ‘Türkiye Twitter’a Girişi Yasakladı” başlıklı haberinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç haftadır hakkındaki yolsuzluk iddialarını içeren ses kayıtlarının internette yayınlanmasına Twitter’ı yasaklayarak yanıt verdi. Türkiye, Perşembe gecesinden itibaren Twitter’a giremedi” ifadesini kullanırken, Erdoğan’ın, ‘Uluslararası camianın ne diyeceği umrumda değil. Böylece hepsi Türkiye’nin gücünü görecek’ şeklindeki sözlerine de yer verdi.

LE FIGARO: “BAŞBAKAN TWİTTER’I BLOKE ETTİ”

Le Figaro gazetesi, ‘Türkiye Perşembe akşamı, Başbakan Twitter’i Bloke Etti’ başlıklı haberinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yolsuzluk skandalında kendisine meydan okuyan telefon kayıtlarının yayınlanmasına misilleme olarak sosyal ağı yasaklamakla tehdit etmesinden birkaç saat sonra Twitter’e erişimi bloke etti” şeklinde kaydetti.

AVRUPA KONSEYİ: “YASAĞIN YASAL TEMELİNİ İNCELİYORUZ”

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın sözcüsü Daniel Holtgen, “Türkiye’de Twitter üzerindeki örtülü yasak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ifade özgürlüğü içtihatlarına aykırıdır” dedi.

Daniel Holtgen, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı ve Euractiv tarafından yansıtılan açıklamada “Türkiye’de Twitter üzerindeki örtülü yasak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ifade özgürlüğü içtihatlarına aykırıdır. Avrupa Konseyi yasağın yasal temelini incelemektir” şeklinde kaydetti.

AGIT: “ÖNLEMLER, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YIKICI”

Türkiye’nin üyesi bulunduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç yaptığı açıklamada (AGİT) Türkiye’de Twitter’in engellenmesi ve sosyal medya sitelerinin kapanmakla tehdit edilmesi ülkedeki medya ve ifade özgürlüğüne ilişkin yoğun kaygıyı artırdığını belirterek, “Bu önlemler, ifade özgürlüğü için yıkıcı. İlgili mahkeme iptal etmeli. Türkiye’de sitelerin yıllarca ciddi kısıtlamalar altında. Bu önlemler, ifade ve medya özgürlüğü için yıkıcı ve vatandaşların özgürce ifade etme hakkını kısıtlıyor. Hükümetin hem internet hem de internet dışında çoğulcu görüşleri kısıtlamak yerine cesaretlendirmesi gerekiyor. Yetkilileri, Twitter’in bloke edilmesine izin veren mahkeme kararlarını iptal etmeye ve internette özgür ifadeyi yeniden tesis etmeye çağırıyorum. Türk yetkilileri, sitelerin yasaklanmasının ve toplumdaki gerilimlerden sosyal medyayı sorumlu tutmanın sadece, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olan ifade özgürlüğünün zayıflamasına neden olacağını anlamalı” dedi.

AVRUPA KOMİSYONU: “İLETİŞİM ARAÇLARINI SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜ BİR AB DEĞERİDİR”

  Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Twitter üzerinden gönderdiği mesajda Türkiye’de Twitter’e erişimin engellenmesinden ciddi endişe duyduğunu belirterek, “İletişim araçlarını seçme özgürlüğü temel bir AB değeri. İletişim kurma özgürlüğü ve iletişim araçlarını seçme özgürlüğü, temel bir AB değeri” dedi.

TÜRKİYE-AB KPK EŞBAŞKANI FLAUTRE: “KARAR, ÖZGÜRLÜKLERE ANLAMSIZ SALDIRI”

  Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre, AP Yeşiller Grubu adına yaptığı açıklamada Türkiye’de Twitter’e erişimin engellenmesini eleştirerek, “Karar temel haklar ve özgürlüklere anlamsız bir saldırı. Flautre, Türkiye’de seçim öncesi demokrasinin daha da gerilemesinin önlenmesi için AB yetkilileri hemen devreye girmeli. Zaten, Türkiye’de medyaya ve yargıya yapıldığı iddia edilen hükümet müdahaleleri nedeniyle demokratik kurumları vuran krize ilişkin ciddi bir kaygı vardı. Gelecek seçimler öncesi demokrasinin daha da gerilemesini önlemek üzere AB’yi derhal Türk otoriterleri ile temasa geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

AP BAŞKANI SHULZ: “YASAĞI KUVVETLE KINIYORUM”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz,T ürkiye’de Twitter’a erişiminin engellenmesini kuvvetle kınadığını söyledi.

Shulz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Twitter’ın 8. Yıldönümü. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter’ın "köklerini kazmaya’ söz verdiği Türkiye’de kutlamak için bir neden yok. Türkiye’de Başbakan Erdoğan’ın sosyal medyaya karşı daha önce yönelttiği tehditleri izleyen Twitter yasağını kuvvetle kınıyorum. Başbakan Erdoğan sanki doğrudan etkileyemediği veya kontrol edemediği tüm medya ve basına karşı bir kampanya yürütüyor. Bu otoriter çaba, ülkenin ifade özgürlüğüne doğrudan bir saldırı”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-