VENEZUELA BASINI: “BİZİ TÜRKİYE GİBİ GÖSTERMEK İSTİYORLAR”



Venezuela’da hükümete yakın yayın organları, muhalifleri Türkiye’deki olayların görüntülerini kullanarak ülkeyi karıştırmaya çalışmakla suçladı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler, Türkiye’de polisin Toma’larla göstericilere müdahale ettiği olayların görüntülerinin sosyal medyada, sanki Venezuela’da gerçekleşiyormuş gibi servis edildiğini bildirdi.

Hürriyet Planet’in haberine göre, İstanbul Halaskargazi Caddesi’ndeki bir olayın görüntüsünü yayınlayan gazeteler, bu olayın muhalifler tarafından başkent Caracas’ta oluyormuş gibi kamuoyuna yansıtıldığını ve bu durumdan hükümetin rahatsız olduğunu yazdı.

Venezuela halkının sosyal medya aracılığı ile İstanbul’daki olayların kendi ülkelerinde yaşanıyormuş gibi sanmaya başladığını savunan gazeteler, gençlere bu tuzağa düşmemeleri için çağrıda bulundu.

Venezuela hükümetine yakın haber sitelerinden ‘aporrea.org’, bu tweet’lerden birini örnek olarak yayınladı. Söz konusu tweet’te, Halaskargazi’de çekilen bir fotoğraf paylaşan “HAKEADO” isimli kullanıcının, “Burası ne Suriye ne de Ukrayna! Venzeuela! Halkın faşist Maduro rejimine karşı direnişi” yazdığı görüldü. Bu kullanıcının Twitter hesabı şu an kapanmış durumda.

Yanıltıcı fotoğraf ve mesaj, ‘Reportero Para CNN’ (CNN muhabiri) isimli bir Twitter hesabından da paylaşıldı. Beş binden fazla takipçisi olan bu hesabın, CNN’le ilgisi bulunmuyor.

Aynı fotoğraf İngilizce tweet atan Bill O’Keefe isimli kullanıcı tarafından ise, ‘Hayır burası Türkiye, Suriye ya da İran değil. Burası Venezuela. Ve bunlar tam şu an yaşanıyor. Ama siz bilmiyorsunuz’ mesajıyla paylaşıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-