WALL STREET JOURNAL: “SURİYELİLERİN YAŞADIĞI IZDIRAP, TÜRK SOKAKLARINA YANSIDI”



Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden Türkiye sokaklarında dilenenlerinin sayısının arttığını yazdı. Gazete ayrıca, “Suriyelilerin yaşadığı ızdırap, Türk sokaklarına yansıdı” ifadesini kullandı.

Amerikan iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden Türkiye sokaklarında dilenenlerinin sayısının arttığını belirttiği haberinde, “Suriyelilerin yaşadığı  ızdırap, Türk sokaklarına yansıdı. İstanbul ve Suriye sınırındaki kentlere yönelik artan mülteci akımı sokaklarda dilenenlerin sayısının artmasına yol açtı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mültecilere kucak açtığını ve ülkedeki 700 bini aşan mülteciden 100 bininin İstanbul’da bulunduğunu kaydeden ABD’li gazete,   “Belki sadece birkaç yüz mülteci, Türkiye’de dilenmeye yönelmiş olsa da yardım ve insan hakları kuruluşları  sorunun arttığını ve devletten daha çok yardıma ihtiyacının bulunduğunu gösterdiğini söylüyorlar. Son birkaç ay, Suriyeliler, başkent Ankara, Akdeniz’deki Adana ve Mersin ile Güneydoğu’nun nüfusunun çoğu Kürt olan Diyarbakır, Batman ve Hakkari dahil, Türkiye çapında sokaklarda görünüyorlar. Kaygı verici olan ise şimdi hayatlarında ilk defa dilenen insanların var olmasıdır. Dilenciler arasında ve Suriye’deki toplumlar arasında yaşanan ihtilafın bir yansıması olarak Sünni Arap mültecileri arasında huzursuz hissettiklerini söyleyen Suriyeli Türkmen Aleviler de var” diye yazdı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-