WASHINGTON POST:“UÇAK DÜŞÜRME TALİMATI VERMEK, SEFERBER OLMUŞ VATANDAŞLARI SUSTURMAKTAN KOLAYDIR”


 

Washington Post gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta Twitter’i kapatmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirttiği haberinde, “Bir uçağı düşürme talimatını vermek, angaje ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolaydır” diye yazdı.

‘Türk Başbakanı, Can Havli İle İktidarına Tutunuyor’ başlığını kullanan Amerikan Washington Post gazetesi, “Twitter olayının gösterdiği gibi Sayın Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek, angaje ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolay. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta ülkesinde Twitter’i kapatmaya çalıştı ama başaramadı. Kalkışılan yasaktan sonra ilk 10 saat içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünki dahil, Türklerden kaynaklanan yarım milyon tweet kaydedildi. Pazar günü Türk ordusu da, Türkiye’nin hava sahasına kısaca girdiklerini söylediği iki Suriyeli MİG-23 uçağını hedeflemede daha şanslı idi. Uyarılara uymayarak geri gitmeyen uçaklardan biri düşürüldü” ifadelerini kullandı.

“Birçok Türkün yaptığı gibi uçağı düşürme olayının, Sayın Erdoğan’ın itibarını geri kazanma ve Twitter tartışmalarından sonra konuyu değiştirme çabasını yansıttığı söylemek belki haksızlık olur. Ancak Başbakan, MİG’in düşürüldüğü açıklamasını, Twitter’i yok etme sözünü de verdiği ortamda yaptı, yani siyasi bir kampanya mitingi” diyen ABD’li gazete, “Gerçek budur ki Sayın Erdoğan, iktidara tutunmak için acımasız, yurt içinde ve dışındaki muhalifler için tehlikeli bir kampanyayı yürütüyor" iddiasında bulunuyor ve Erdoğan’ı "kaba güç önlemleri"ne başvurmakla suçlarken, "Bunun kurbanları ise sadece, hiç bir sempatiye hak etmeyen Suriye diktatörü Beşar Esad değil, aynı zamanda bir zamanlar Arap Ortadoğu için potansiyel bir model olarak değerlendirilen  Türk demokrasi sistemidir”  yorumunda bulundu.

“İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi 2002 yılından bu yana üç ulusal seçim kazanmış olmasına rağmen hala önemli bir desteğe sahip. Buna karşın Erdoğan iki zorlukla karşı karşıya bulunuyor. Bunlar yolsuzluk soruşturmaları ile görev süresinin 2015 yılında sona erecek olması ” ifadelerini kullanan Washington Post haberini, “Ancak zaten Amerika karşıtı demagojiye sarılmış olan Türk liderinin, aşağı yönlü otoriter sarmalından geri adım atması pek muhtemel değil. Demokrasilerini, gelecek seçimlerde oyları ile veya bu, sonuç vermezse eğer, barışçıl direnişi organize ederek kurtarmanın sorumluluğu Türklere ait. Twitter olayı kanıtladığı gibi Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek angaje ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolaydır” yorumuyla noktaladı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-