DEUTSCHE WELLE: “CHP VE AKP ARASINDAKİ YARIŞ KIZIŞIYOR”


 

Deutsche Welle, ‘Türkiye’de siyaset, bürokrasi ve medya 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken 30 Mart’ta Türkiye’yi kim kazanacak?’ sorusuna yanıt aradığı haber analizinde, “Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ana muhalefet partisi CHP ile AKP arasındaki yarış her geçen gün kızışıyor” dedi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye’deki seçimleri ele aldığı haber analizninde, “İktidardaki AKP, seçimin galibi olacağı iddiasını korurken, özellikle Gülen Cemaati ve hükümet arasındaki çekişmeyi dikkate alan muhalefet, iktidarı yakın markaja aldı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ana muhalefet partisi CHP ile AKP arasındaki yarış her geçen gün kızışıyor” yorumunda bulundu.

Ankara ve İstanbul’daki yarış üzerinde durulan haberde iktidarda 11 yılını geride bırakan Ak Parti’nin yerel seçimleri bütünüyle genel seçim havasına dönüştürdüğü yorumunu yapan Alman yayın kuruluşu, “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın  30 Mart’ın herkes için milat olacağını yinelediğine ve özellikle cemaat ve hükümet arasında yaşanan gerilimin Ak Parti oylarını düşürmeyeceğinde ısrar ettiğine dikkat çektiği analizini şu ifadelerle noktaladı:

“2009’daki son yerel seçimlerde AKP yüzde 38, CHP yüzde 23, MHP yüzde 15, Demokratik Toplum Partisi de yüzde 5 oy almıştı. Başbakan Erdoğan, AKP’nin mevcut oy oranının üstüne çıkacağını iddia ederken, muhalefet AKP ciddi oranda oy kaybı yaşayacak söylemini her geçen gün güçlendiriyor. Muhalefetin bu söyleminde hükümet-cemaat geriliminin etkisi olduğuna dikkat çeken siyaset uzmanları, önümüzdeki bir ayda Türk siyaseti adına kritik gelişmeler yaşanacağına vurgu yapıyor”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-