EL CEZIRE: “ERDOĞAN’A ÖFKE, SİYASİ SINIRLARIN ÖTESİNE GEÇTİ”


 

El Cezire, Türkiye’de Berkin Elvan’ın ölümü üzerine yapılan protestoları ele aldığı haber analizinde, “Erdoğan’a öfke, artık geleneksel siyasi sınırların ötesine geçti ve muhtemelen yerel seçimler ortamı sakinleştirmeyecek” dedi. Kanal ayrıca, “Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın ölümüne öfke selinin odak noktası oluşu, gelecek seçimlere ilişkin kritik bir noktayı ortaya koyuyor: Türkiye, derin bir siyasi kriz içinde ve bu durum hızlı biçimde sona ermeyecek” şekline kaydetti.

Gösterilerin boyutunun derin bir siyasi krizi ortaya koyduğunu kaydeden Katar merkezli El Cezire, “Göstericiler sadece polis dokunulmazlığına değil aynı zamanda hükümetin yolsuzluklarına tepki gösterdiler. Erdoğan’a öfke artık geleneksel siyasi sınırların ötesine geçti ve muhtemelen  yerel seçimler ortamı sakinleştirmeyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kamuoyunun öfkesi Aralık ayındaki geniş yolsuzluk soruşturmasından bu yana büyüdü. Yolsuzluk soruşturması, Erdoğan yönetimindeki inşaat sektöründeki patlamanın birçok yolsuzluk ve yanlışlığı içerdiği yönünde birçok Türkün uzun bir süredir taşıdığı şüpheleri güçlendirdi” ifadelerini kullandı.

Berkin Elvan’ın ölümünü izleyen kitlesel hareket, yükselen siyasi istikrarsızlık döneminde ve İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin belediye başkanlarının belirleneceği kritik seçimlere birkaç hafta kala meydana geldiğine ve  Başbakan Erdoğan’ın protestoları sert dille eleştirdiğine dikkat çeken El Cezire analizini, “Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın ölümüne öfke selinin odak noktası oluşu, gelecek seçimlere ilişkin kritik bir noktayı ortaya koyuyor: Türkiye, derin bir siyasi kriz içinde ve bu durum hızlı biçimde sona ermeyecek. Birçok analist, AKP’nin yerel seçimleri az bir farkla kazanacağına inansa da muhtemelen ki protestolar devam edecek. Erdoğan siyasi kariyeri boyunca üst düzey subaylar olsun, İstanbul’daki sokaklarda solcu protestocuları olsun, muhaliflerini çabucak etkisizleştirebildi. Ama Elvan konusunda hissedilen öfkeyi yansıtmaya da katılan, Türk toplumunun geniş ana akımı bu defa, Erdoğan’ın karşıtlarını izole etmek için mücadele vermek zorunda kalacağını gösteriyor” değerlendirmeleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-