twitter yasağı ile ilgili diğer haberler...


GUARDIAN: “LİDERLERE RAĞMEN ARAŞTIRMALAR, İNTERNET ÖZGÜRLÜĞÜNE OLUMLU BAKMAMIZ KONUDA GEREKÇE SUNUYOR”

Guardian gazetesi twitter yasağıyla ilgili olarak, “Dünya liderleri internetteki muhalif sesleri susturmaya çalışıyor olabilir ancak araştırmalar internet özgürlüğü konusuna olumlu bakmamız için yeterli gerekçe sunuyor” diye yazdı.

Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun internet medyasına yönelik kısıtlamaları örnek gösteren İngiliz Guardian gazetesi, “Dünya liderleri internetteki muhalif sesleri susturmaya çalışıyor olabilir ancak araştırmalar internet özgürlüğü konusuna olumlu bakmamız için yeterli gerekçe sunuyor” dedi.

TIMES: “TÜRKİYE’NİN BAŞBAKANI SİTEYİ KAPATARAK KENDİNİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRDÜ”

Times gazetesi de twitter yasağı ile ilgili yorumunda, “Türkiye’nin başbakanı siteyi kapatarak kendini gülünç duruma düşürdü” ifadesini kullandı.

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, ‘Türk Öfke Nöbeti’ başlığını kullandığı haberinde, “Türkiye’nin Başbakanı geçtiğimiz yaz Twitter’ı ‘toplum için bir tehdit’ olarak gördüğünü söylemişti. Dün de siteyi kapattı. Bunu yaparak hem kendini gülünç bir duruma düşürdü hem de ülkesini İran ve Çin ile aynı kategoriye soktu. Raul Castro’nun Küba’sında ve Aleksander Luukashenko’nun Belarus’unda bile Twitter gözlem altında tutulsa da kapatılmadı” dedi.

 BBC: “TWİTTER YASAĞI KAYBEDİLEN BİR SAVAŞ”

BBC,  uzmanların Türkiye’nin Twitter yasağı için kaybedilen bir savaş diye düşündüğünü aktardı.

“Uzmanlar, Türk hükümetinin sosyal medya ağı Twitter’i yasaklayarak kaybedilen bir savaş yürüttüğünü söylüyorlar” diyen İngiliz yayın kuruluşu BBC, Trend Micro’nun güvenlik araştırma bölümü başkanı Rik Ferguson’un Türkiye’deki insanların sanal özel ağlar (VPN), web tarayıcısı Tor ve cep mesajları aracılığıyla tweet göndermeyi sürdürdüğünü söylediğine de dikkat çekti.

VNP Hotspot Shield’ın Yasağın uygulamaya konulmasından sonra ilk 24 saat içinde Iphone ve Android kullanımlarında yüzde 33 bir artış bildirdiğini kaydeden BBC, “Yasak,  hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarının ardından getirildi “dediği  haberinde, Sosyal medya yönetim platformu Hootsuite’nın Ceosu Ryan Holmes, “Türkiye’deki yasaktan sonra şirketi trafiği normalden üç kat daha fazla arttı” şeklindeki sözlerine yer verdi.

CORRIERA DELLA SERA: “ÜLKE İSYAN ETTİ”

Corriera Della Sera gazetesi de twitter yasağıyla ilgili olarak, “Yolsuzlukların ortaya çıkmasından sonra yerel seçimler öncesinde Erdoğan Twitter’ı kararttı ama ülke kendisine başkaldırdı, isyan etti” diye yazdı

İtalya’da yayınlanan Corriere della Sera gazetesi,  “Yolsuzlukların ortaya çıkmasından sonra yerel seçimler öncesinde Erdoğan Twitter’ı kararttı ama ülke kendisine başkaldırdı, isyan etti. Cumhurbaşkanı Gül bile sosyal medyadan yanıt vererek ‘Kabul edilemez bir hareket’ olduğunu yazdı. AB büyük tepki gösterdi. Bunun adının sansür olduğunu duyurarak Ankara’yı uyardı” ifadelerini kullandı.

RUSYA’NIN SESİ: “ENGEL, DÜNYA ÇAPINDA ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA”

Rusya’nın Sesi, “Engele rağmen twitter kullanımında rekor!” dediği haberinde,  engelin dünya çapında eleştirilerin odağında olduğunu kaydetti.

Rusya’nın Sesi, “Sosyal paylaşım sitesi twitter’a erişimin Türkiye genelinde engellenmesi büyük tepki doğurdu. Cumhurbaşkanı, ‘kanunen mümkün değil’ dedi. Engel, dünya çapında da eleştirilerin odağındaydı. Twitter kullanıcıları ise erişim engelinin ardından alternatif erişim yollarına başvurarak twitter kullanmaya devam etti. Guardian’ın haberine göre erişim engelinin devreye girmesinden sonraki birkaç saat içinde Türkiye’den 2,5 milyon tweet atıldı. Dakikada 17 bin tweet atıldığı anlamına gelen bu rakam bir twitter rekoru olarak değerlendirildi” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-