HAARETZ: "HAMASIN HAMİSİ TÜRKİYE"



Haaretz gazetesi, Hamas liderliğinin Esad rejimine karşı tutum değiştirmek zorunda kalacağını ve hala tek gelir kaynağının Türkiye olduğunu yazdı.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Hamas liderliğinin Esad rejimine karşı tutumunu değiştirmek zorunda kalacağını iddia ettiği haberinde,“Hala Hamas’ın tek gelir kaynağı Türkiye” diye yazdı.

İran Meclis Başkanı Ali Larijani’nin geçen hafta Lübnanlı Al Miadin kanalı ile yaptığı mülakatta “İran ile Hamas arasındaki ilişkiler yeniden tesis edildi. Hamas ile bir sorunumuz yok. Müslümanlar olarak görevimiz direnişi desteklemek” şeklindeki sözlerini aktaran Haaretz, “Hamas ile Mısır arasındaki ilişkiler Mısır rejiminin Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmesinin ardından dramatik bir dönüş yaptı. Hamas lideri Halit Maşal sivillerin katledilmesini sert dille eleştirip uzun bir süre yaşadığı Suriye’den ayrılması üzerine İran’ın, Hamas’a sağladığı on milyonlarca dolar tutarında yardıma son verdi. Katar’ın iki yıl önce Hamas’a söz verdiği 400 milyon dolarlık desteği durdurdu. Bütün bu gelişmeler sonucunda Hamas bu yıl 699 milyon dolarlık açığını verecek. Halen 40 bin kadar çalışanın maaşlarını ödemekte ve güvenlik güçlerini finanse etmekte zorlanıyor. Gazze’deki işsizlik ise yüzde 43’ü buldu” şeklinde kaydetti.

“Şimdi Türkiye, tek gelir kaynağı olmayı sürdürüyor. Hamas’a verilen yardım tutarı ise bilinmiyor” ifadesini kullanan Haaretz haberini, “Hamas liderliği 10 gün kadar önce Beyrut’ta yaptığı toplantıda büyük bir çoğunlukla örgütün daimi merkezi Türkiye’ye taşımaya karar verdi. Ancak Türk kaynaklarına göre, örgütten resmen böyle bir talep gelmedi ve gelirse bile Türkiye’nin mutabık olacağı kesin değil” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-