BBC: “HDP SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ AGİT’E BAŞVURUYOR”


 

BBC, Halkların Demokratik Partisi’nin  (HDP) Fethiye’de parti binasına yönelik saldırı ve partinin tabelasının indirilmesinin ardından seçim güvenliği ile ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) başvuracaklarını açıkladığını bildirdi.

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü’nün Avrupa Parlamentosu’ndan gözlemci talebinde bulanacaklarını söylediğine de dikkat çeken İngiliz yayın kuruluşu BBC,HDP Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in katıldığı basın toplantısında Kürkçü’nün, “Sonuncu saldırının da gösterdiği gibi HDP açısından seçim güvenliği kalmamıştır. Partinin Fethiye ilçe örgütünün siyasi faaliyetinin hiç kimsenin inancına, siyasi görüşlerine karşı bir müdahalesi değil. Zaten saldıranlar da böyle gerekçeler ileri sürmemektedirler. Aksaray’da, Urla’da da benzer saldırılar gerçekleşti. Hükümet bu saldırının engellenmesi için alması gereken önlemleri almadı. Partinin faaliyetlerine yönelik saldırıların asla kendiliğinden olmadı. Dün Fethiye’deki saldırıda kamu görevlileri de rol oynadı. Hakikaten yurtsever ve ulusal gururuna düşkün insanların bunun karşısında söyleyecek lafı olmalıdır” şeklindeki sözlerini de aktardı.

BBC’nin haberine göre, Parti yetkilileri, basın toplantısında ayrıca 3 Şubat’tan bu yana HDP bürolarına, seçim otobüslerine veya parti yöneticilerine yönelik saldırıların sıralandığı bir listeyi gazetecilerle paylaştı. Buna göre Şubat’ın başından bu yana HDP’ye yönelik 17 saldırı gerçekleşti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-