DIE WELT: “KÜRTLER, TÜRKİYE’DEKİ KRİZİN KAZANANI”


 



Die Welt gazetesi, Türkiye’deki son gelişmeleri irdelediği haber analizinde, AK Parti’nin şu günlerde
 Kürtlerle yeni bir uzlaşma arayışında olduğunu belirterek, Kürtlerin, Türkiye’deki krizin kazananları konumunda olduğunu yazdı.



Almanya’da yayınlanan Die Welt gazetesi, AK Parti’nin şu günlerde Kürtlerle yeni bir uzlaşma arayışında olduğunu öne sürdüğü haber analizinde, “Kürtler, Türkiye’deki krizin kazananları konumunda. Fakat ülkenin geleceğine yönelik kavgada ve polis devletinin güçlendirilmesi emarelerinin görüldüğü bir ortamda onlar da tehlikede” ifadelerini kullandı.

Gazete haberine şöyle devam etti:

“Yeni haklara kavuşan ve kendilerine siyasi vaatlerde bulunulan Kürtler, Türkiye’deki krizin kazananları konumunda. Fakat ülkenin geleceğine yönelik kavgada ve polis devletinin güçlendirilmesi emarelerinin görüldüğü bir ortamda onlar da tehlikede. Zira siyasi rüzgârın günün birinde ters yönden esmesi halinde, bunun ilk kurbanı Kürtler olacaktır. Türkiye’de "Giderek tırmanan devlet krizini körükleyen bir unsur da Erdoğan ve genel başkanı olduğu AKP dışında ülkeyi istikrarlı bir şekilde yönetebilecek gücün olmayışı. Erdoğan’ın umudu, "Avrupa değerlerinin’ kendisi için olduğu gibi Avrupa Birliği için de günün birinde hiçbir öneme sahip olmaması ve nihayetinde, ehven-i şer olarak görüp Avrupalıların ona tahammül etmeyi sürdürerek, yardım etmesi”.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-