INDEPENDENT: “KIRIM’DAKİ KRİZİ SONA ERDİRECEK TUTARLI BİR PLAN YOK”


 

Independent gazetesi, “Acil görüşmeler, öfkeli sözler var ama Kırım’daki krizi sona erdirecek tutarlı bir plan yok: Dünkü diplomasi trafiği böyle özetleniyor” diye yazdı.

“Acil görüşmeler, öfkeli sözler var ama Kırım’daki krizi sona erdirecek tutarlı bir plan yok “Büyük Güçler’in riyakârlığı Ukrayna’da yine gözler önünde. Sadece evrensel değerlere dayalı yeni bir küresel düzen buna bir son verebilir. Rusya’nın giriştiği işgal, Batı’nın dış politikasına ayna tutmamıza yardım edebilir” diyen İngiliz Independent gazetesi şöyle devam etti:

“Müslüman Tatarlar, Kırım’daki yeni ayrılıkçı yönetim altında etnik şiddet tehdidiyle karşı karşıya": Bahçesaray’daki Kim Sengupta, Kırım Türklerinin çeşitli kesimleriyle görüşmüş. Hizb-ut Tahrir temsilcisi, bölgenin Rusya’ya bağlanması ve kendilerine baskı kurulması halinde; Kurultay ve Meclis çatısı altındaki Kırım Türklerinin birlikte hareket edeceğini söylüyor. Kırım Tatar Kadınlar Birliği’nden Aliye ise, “Yabancı askerlerin ülkemi işgal etmesini istemiyorum. Hizb-ut Tahrir’in politikalarını da benimsemiyorum” diyor. Aktarıldığına göre, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başındaki Rüstem Minnehanov’un bölgedeki yatıştırma çabası da sonuç vermemiş”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-