NEUE ZÜRCHER: “ASIL KAYBEDEN UKRAYNA”



 
Neue Zürcher asıl kaybedenin Ukrayna olduğunu belirterek, “Moskova toprak işgaline girişmeyecektir, çünkü sınırları değiştirmek için uygun bir ortam yok” diye yazdı.

İsviçre’de yayınlanan Neue Zürcher gazetesi, “Bu gelişmelerin en büyük kaybedeni Ukrayna. Öngörülebilir bir süre içinde ülkenin her bölgesinde kabul görecek bir hükümet kurulamayacak. Eğer Kiev’de yeniden Rusya’ya yakın güçler iktidara gelecek olursa, o takdirde ülkenin batısı ayağa kalkacaktır. Eğer bu olmazsa, o zaman da ülkenin Rusya yanlısı bölgeleri Kiev’e nihaî olarak sırtını dönecektir. Moskova toprak işgaline girişmeyecektir, çünkü sınırları değiştirmek için uygun bir ortam yok. Daha olası görünen, Sovyetlerin yıkılmasından sonraki dönemde Ukrayna’da 1990’lı yıllardaki kopma savaşları sonucunda ortaya çıkan ve devletler hukuku tarafından tanınmayan Abhazya ya da Moldova’ya bağlı Transdinyester gibi oluşumların ortaya çıkmasıdır. Bu bölgelerin halkı ise bu durumun getireceği tüm olumsuzlukları yaşamak zorunda kalacaktır” değerlendirmelerine yer verdi.

INDEPENDENT: “AVRUPALILAR KİEV İÇİN YARDIM PAKETİ HAZIRLAMALI”

İngiliz Independent gazetesi, Avrupalıların bir an önce Kiev için bir yardım paketi hazırlamalarının daha akıllıca olacağına vurgu yaptığı haberinde, “Eğer Batılı politikacılar Ukraynalılara gerçekten yardım etmek istiyorsa, o takdirde Kırım’ı şimdilik unutmaları, onun yerine Ukrayna’ya bir finans yardım paketi hazırlamaları gerekir. Yatırımlar olmazsa ve Rus doğal gazının fiyatı artarsa, ki Rusya’nın sevkiyatları tamamen durdurması da olası, o zaman Ukrayna tam anlamıyla ödeme gücünü kaybetmiş olacak” dedi.

İngiliz Independent gazetesinin yorumu şöyle:

“Eğer Batılı politikacılar Ukraynalılara gerçekten yardım etmek istiyorsa, o takdirde Kırım’ı şimdilik unutmaları, onun yerine Ukrayna’ya bir finans yardım paketi hazırlamaları gerekir. Yatırımlar olmazsa ve Rus doğal gazının fiyatı artarsa, ki Rusya’nın sevkiyatları tamamen durdurması da olası, o zaman Ukrayna tam anlamıyla ödeme gücünü kaybetmiş olacak. İşte bu da Ukrayna’nın ekonomik açıdan ayakta kalmaya imkânı olmadığını ortaya koyan ek bir argüman niteliğinde. Burada tek çözüm yolu, Batı’nın Moskova ve Kiev ile Ukrayna’nın imarı için temaslar içinde olmasıdır. Avrupalılar, Amerikalılar ve Ruslar burada atılacak tek bir yanlış adımın, hatta Ukrayna konusunda söylenecek tek bir yanlış sözün feci sonuçları olabileceğini bilmek durumunda”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-