AP SOSYALİST GRUBU: “TÜRK HÜKÜMETİ, KUVVETLER AYRIMI İLKESİNE SAYGI GÖSTERMELİ”


 

 

 

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda, Türkiye’de yapılan kabine değişikliğini yolsuzlukla mücadelede kararlılık göstermek için son şans olduğunu belirterek, “Sayın Erdoğan ve hükümeti, kuvvetler ayrımı ilkesine tam saygı göstermeli” dedi.

AB Haber’in aktarımına göre Swoboda, “Bu, Sayın Erdoğan’ın yolsuzluğun üstünü örtmek değil, yolsuzlukla savaşmak istediğini göstermek için son şansı. Son günlerdeki polis şefleri ve memurlarının görevlerinden alınması kaygı vericidir. Devam eden soruşturmalara ara verilmemeli ve bu soruşturmalarla görevli yetkililer, kamu sektöründe olsun özel sektöründe olsun nerede olursa olsun yolsuzluklarla mücadele etmek olan işini yaptıkları için cezalandırılmamalı” diye konuştu.

Hannes Swoboda konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan ve hükümeti, kuvvetler ayrımı ilkesine saygı göstermeli, yargının bağımsızlığını, soruşturmaların tarafsızlığını ile basın özgürlüğünü güvence altına almalı. Gazetecilerin emniyete girmelerinin yasaklanması modern, demokratik bir ülke için gerekli olan şeffaflığa uymadı. Türkiye, önde gelen bir bölgesel rolünü ancak Erdoğan’ın bunu istemesi, iç sorunların şeffaflıkla ve demokratik yollarla ele alınması durumda oynayabilir. Bu nedenle ki hükümet, komplo teorilerine yönelmek yerine muhalefet ve sivil toplumu ile açık bir diyaloğa girmeli”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-