TIMES: “ERDOĞAN KENDİNİ YOLSUZLUK SKANDALININ DAHA DA DERİNLERİNDE BULDU”


 

İngiliz Times gazetesi, Erdoğan Bayraktar’ın  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği açıklamalarına yer verdiği haberinde, “Başbakan Erdoğan’ın kendini yolsuzluk skandalının daha da derinlerinde buldu” diye yazdı.

İngiliz Times gazetesi, “Çevre Bakanı dün yaptığı açıklamada savcıların yasadışı olduğunu iddia ettikleri imar planlarından Başbakan Erdoğan’ın haberi olduğunu savundu. Bayraktar Erdoğan’ın da istifa etmesi gerektiğine inandığını canlı yayında söyledi. Bu yolsuzluk skandalı Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarında karşı karşıya kaldığı en büyük kriz. Başbakan Erdoğan  ise soruşturmanın, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sarsmayı amaçlayan uluslararası bir komplodan ibaret olduğu görüşünü taşıyor” ifadelerini kullandı.

WALL STREET JOURNAL: “GELİŞMELER, ERDOĞAN HÜKÜMETİNDE DERİNLEŞEN ÇATLAĞIN İŞARETİ”

Wall Street journal gazetesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamarına ilişkin, “Bu gelişmeler, Erdoğan hükümetinde derinleşen çatlağın işareti” diye yazdı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, “İstifa eden Bakanlardan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları Erdoğan hükümetinde derinleşen  çatlağın işareti. İlk istifa eden iki Bakanın, Başbakan Erdoğan’ın yaklaşımı doğrultusunda soruşturmayı bir komplo nitelediğine, Bayraktar’ın ise Erdoğan’ın istifa etmesi için baskı yaptığına dikkat çektiği haberinde, “İlk iki istifa ardından toparlanan Türk piyasaları, Sayın Bayraktar’ın Başbakanı görevini bırakmaya çağırması üzerine keskin bir biçimde düştü” diye yazdı.

ABD’li gazete ayrıca bir ekonomi uzmanının, “Sabahtaki iki bakanın istifası ile lira değer kazandı çünkü piyasa mevcut siyasi belirsizlikleri azaltan olumlu bir adım olarak gördü. Ancak üçüncü bakanın istifası ve Başbakanı istifaya çağrısı, yatırımcı hissiyatının kötüleşmesine yol açtı” şeklindeki görüşlerini aktararak haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-