LA REPUBLICA: “HAKAN ŞÜKÜRDEN SONRA ERDOĞAN BİR KAFA GOLÜ DAHA YEDİ”



La Republica gazetesi, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hakan Şükür’ün istifasından sonra rüşvet operasyonuyla bir kafa golü daha yediğini yazdı. İtalya tarihinin en büyük rüşvet skandalının ortaya çıkarıldığı Tangentopoliye (Rüşvet şehri) atıfta bulunan İtalyan gazetesi La Republica, “Türk Tangentopolisi, Erdoğan polisin başını kesti” dedi.

“Seçkinlerin gözaltına alınması ardından siyasi deprem yaşandı” diyen La Republica,  “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu skandalın ortaya çıkarılmasını komplo olarak değerlendirildiği  yorumunu yapan İtalyan gazetesi haberine şöyle devam etti:

“Hakan Şükür’ün istifası ardından Başbakan Erdoğan bir kez daha kafa golü yedi. Milli takımın eski yıldızı Şükür, İslami partiyle meclise girdi ve sonra Erdoğan’ın oluşumundan istifa etti. Şimdi Erdoğan ondan, meclisi de terk etmesini istiyor. Fenerbahçeli Erdoğan ile Şükür düello yaptı. Asıl siyasi deprem ise, çok sayıda seçkinin gözaltına alınması. Bu gelişmeler, Erdoğan’ın partisinin parçalanması ve iç uzlaşmanın sonunun bir işareti oldu. Başbakan, Haziran ayında 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan, çevrecilerin Gezi Parkı protestoları sırasındaki sert baskının da başrol oyuncusuydu. Başbakan Erdoğan’ın saltanatı, onun takipçileri nezdinde çatırdamayla karşı karşıya kaldı. Hakan Şükür’ün isyanından sonra partiden istifaların devam edeceği ileri sürüldü. Ülkede çok etkili olan Fethullah Gülen cemaati ve Erdoğan arasında çatışma yaşandı. Böyle gitmesi halinde uzmanlar, ülkede siyasi bir istikrarsızlığın baş gösterebileceğine dikkat çekiyor”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-